Drugs testen

Zo werkt dat

Als je drugs koopt, weet je nooit 100 procent zeker wat er in je pil, poeder of vloeistof zit en wat de verhoudingen zijn. Het kan zelfs voorkomen dat er giftige stoffen in je drugs zitten. Wil je zeker weten dat je geen extra schade aanricht? Dan laat je je drugs testen bij een testlocatie. We vertellen je hoe dat werkt, in welke steden ze drugs testen en of bij een drugstest politie betrokken is.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Hoe werkt drugs testen?

Drugs testen kan bij een testlocatie. Dat is bijna altijd gratis. Soms vragen testlocaties een kleine bijdrage van 2 of 3 euro. Je neemt een hele pil of maximaal 1 gram poeder of 10 mililiter vloeistof mee. Die krijg je niet meer terug. De meeste illegale harddrugs kan je daar gewoon laten testen, zoals xtc-pillen en cocaïne. Bepaalde drugs testen de meeste locaties sowieso niet, omdat ze bijvoorbeeld niet de juiste onderzoeksmethoden hebben. Dat geldt vaak voor alcohol en drugs als wiet en truffels.

Drugs testen bij verschillende testlocaties

Op sommige testlocaties onderzoeken de medewerkers gelijk of je drug veilig is. Dat doen ze op basis van kenmerken van de drug, zoals zuurgraad, logo, dikte en kleur. Als die overeenkomen met drugs op hun herkenningslijst, weten ze direct of je pil, poeder of vloeistof veilig is. Op andere locaties sturen ze je drugs op naar een lab. Afhankelijk van de testmethode van de locatie bij jou in de buurt, heb je de uitslag dus direct of uiterlijk binnen een week. Houd hier rekening mee als je de drugs op een afgesproken moment wil gaan gebruiken. Wil je zeker weten dat je op tijd de uitslag hebt, dan moet je minstens een week van tevoren je drugs testen.

Waar laat ik drugs testen?

Drugs testen kan op verschillende plekken in Nederland, maar vooral in de grote steden. We lichten een paar steden uit.

Drugs testen in Rotterdam

Drugs testen in Rotterdam kan bij YOUZ. Ze hebben elke week op donderdag van 17:30 tot 19:00 een inloopspreekuur. Je krijgt de uitslag een week na het spreekuur.

Drugs testen in Groningen

Wil je drugs testen in Groningen? Dan maak je een afspraak bij VNN Groningen. Tijdens je afspraak vertellen ze je wanneer je de uitslag kan verwachten.

Drugs testen in Eindhoven

In Eindhoven laat je drugs testen bij Novadic-Kentron. Ook hier kan je alleen op afspraak laten testen. Je wordt op vrijdag tussen 13:00 en 16:00 gebeld over de uitslag.

Drugs testen in Leiden

Drugs testen kan in Leiden bij Brijder. Elke donderdag kun je van 17:00 tot 19:00 uur terecht bij hun inloopspreekuur. Voor de uitslag bel je een week later op donderdag tussen 16:00 en 17:00 uur.

Drugs testen in Arnhem

Bij Iriszorg in Arnhem kan je ook drugs laten testen. Zij hebben een inloopspreekuur op donderdagavond van 17:30 tot 19:00 uur. Wanneer je de testuitslag kan verwachten, hoor je tijdens je afspraak.

 

Is bij een drugstest politie betrokken?

Doe je een drugstest? Politie is dan nooit betrokken. Drugs testen is namelijk altijd anoniem. Op de testlocatie vraagt niemand naar je naam, telefoonnummer, adres of geboortedatum. Doen ze dat wel, dan zullen die informatie nooit bewaren. De politie kan alleen in actie komen als ze je tijdens drugsgebruik aanhouden. Dan doen ze een urine drugstest.

Stoppen met drugsgebruik

Gebruik jij regelmatig drugs en wil je graag stoppen? Neem dan contact met ons op. Bij Trubendorffer volg je een ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze locaties. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8