SOS drugs

Wat is het?

Je hoort het steeds vaker: mensen die sos drugs gebruiken. Maar wat is sos voor drugs? En wat doet sos drugs met je? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat sos drugs is en wat de effecten en risico’s van deze drugs zijn. Ben je verslaafd geraakt? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je van je drugsverslaving. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is SOS voor drugs?

Sos drugs is één van de namen voor cocaïne oftewel coke. Het is een stimulerende pepdrug, waar je actief en vrolijk van wordt en minder pijn en vermoeidheid ervaart. Sos drugs wordt meestal verkocht als poeder dat je snuift. Er is ook een vorm die je kunt roken (basecoke).


Wat doet SOS drugs met je?

Door het gebruik van sos drugs nemen de hoeveelheden dopamine, serotonine en noradrenaline in je hersenen tijdelijk toe. Je voelt je daardoor energiek, vrolijk en zelfverzekerd. Je bloeddruk, temperatuur en hartslag nemen toe. Daardoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien moeten de neurotransmitters in je hersenen aangevuld worden, waardoor je je meerdere dagen moe, lusteloos en somber kunt voelen.


Verslaafd aan SOS

Sos drugs is behoorlijk verslavend. Zeker wanneer je meer gebruikt dan normaal, kan een geestelijke verslaving vrij plotseling ontstaan. Je wilt continu meer gebruiken en kunt al snel niet meer zonder. Sos drugs hebben dus belangrijke nadelen voor je gezondheid, relaties en voor verantwoordelijkheden als werk en school. Sos drugs is niet lichamelijk verslavend.


Trubendorffer helpt bij drugsverslaving

Voor je gezondheid en welzijn kun je beter stoppen met sos, oftewel cocaïne. Heb je daar hulp bij nodig? De betrokken medewerkers van Trubendorffer staan voor je klaar. Wij zijn GGZ-professionals met jarenlange ervaring in de ambulante verslavingszorg. Wil je meer weten? Bel ons dan op 0800-999 9998.

☎ Praat nu met een deskundige