Drugs detox De behandeling

Wanneer je verslaafd bent aan drugs, zijn je lichaam en geest gewend geraakt aan het middel. Detox is een behandeling om van drugs af te komen door het afbouwen ervan. Trubendorffer verwijst je voor zo’n drugs detox door naar detoxkliniek Fundamentum in Maastricht. Door je lichaam te zuiveren van drugs ben je echter niet meteen van je verslaving af. Bij Trubendorffer ondersteunen we je tijdens alle stappen na de drugs detox drugs tot het jarenlang volhouden van je drugsvrije leven.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat houdt een drugs detox in?

Tijdens een detox ga je je lichaam zuiveren van drugs. Je bouwt het gebruik van de drugs binnen enkele dagen af onder professionele medische begeleiding. Een geleidelijk ontgiftingsproces is veiliger dan in één keer stoppen. Bovendien is het mentaal makkelijker vol te houden.


Ontwenningsverschijnselen

Tijdens een drugs detox krijgen de meeste mensen last van angst, onrust en dwangmatig verlangen naar de drug. Afhankelijk van de drug waaraan je verslaafd bent, kunnen ook andere psychische verschijnselen voorkomen tijdens de drugs detox, zoals agressie, hallucinaties en wanen. Daarnaast kun je last krijgen van lichamelijke ontwenningsverschijnselen, zoals:

  • Beven
  • Zweten
  • Overgeven, diarree en buikpijn
  • Hartkloppingen
  • Slaapproblemen

Een succesvolle detox, en dan?

Een drugs detox is een eerste stap in het afkickproces. Je lichaam is nu vrij van de drugs. Nu begint de uitdaging om het drugsvrije leven vol te houden. Een goede begeleiding maakt het veel makkelijker om af te kicken en daarna niet terug te vallen in je oude drugsverslaving.


Drugs detox bij Trubendorffer

Bij Trubendorffer verwijzen we je voor een drugs detox door naar detoxkliniek Fundamentum. Daar hebben ze ervaring met detox als behandeling om van drugs af te kicken. Professionele medische zorgverleners bij Fundamentum helpen je veilig om je lichaam te ontgiften. Daarna kunnen we je bij Trubendorffer ondersteunen bij het volhouden van het afkicken. Heb je vragen over een drugs detox? Bel ons dan op 0800-999 9998
☎ Praat nu met een deskundige