Drugs detox

De behandeling

Wanneer je verslaafd bent aan drugs, zijn je lichaam en geest gewend geraakt aan het middel. Via onze evidence-based methode is het mogelijk om via een ambulante behandeling af te kicken van drugs. Voor veel mensen is dit de ideale optie, omdat zij hierdoor gewoon thuis kunnen blijven wonen. Echter is er soms ook een drugs detox nodig, om eventuele risico’s te beperken. Detox is een behandeling om van drugs af te komen door het afbouwen ervan. Of iemand daadwerkelijk een detox behandeling nodig heeft verschild vaak per situatie. Het is daarom ook verstandig om hierover contact op te nemen met onze Intake Office. Zij kunnen met jou meedenken over de beste volgende stap. Door je lichaam te zuiveren van drugs ben je echter niet meteen van je verslaving af. Bij Trubendorffer ondersteunen we je tijdens alle stappen na de drugs detox drugs tot het jarenlang volhouden van je drugsvrije leven.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat houdt een drugs detox in?

Tijdens een detox ga je je lichaam zuiveren van drugs. Je bouwt het gebruik van de drugs binnen enkele dagen af onder professionele medische begeleiding. Een geleidelijk ontgiftingsproces is veiliger dan in één keer stoppen. Bovendien is het mentaal makkelijker vol te houden.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Ontwenningsverschijnselen

Tijdens een drugs detox krijgen de meeste mensen last van angst, onrust en dwangmatig verlangen naar de drug. Afhankelijk van de drug waaraan je verslaafd bent, kunnen ook andere psychische verschijnselen voorkomen tijdens de drugs detox, zoals agressie, hallucinaties en wanen. Daarnaast kun je last krijgen van lichamelijke ontwenningsverschijnselen, zoals:

  • Beven
  • Zweten
  • Overgeven, diarree en buikpijn
  • Hartkloppingen
  • Slaapproblemen

Een succesvolle detox, en dan?

Een drugs detox is een eerste stap in het afkickproces. Je lichaam is nu vrij van de drugs. Nu begint de uitdaging om het drugsvrije leven vol te houden. Een goede begeleiding maakt het veel makkelijker om af te kicken en daarna niet terug te vallen in je oude drugsverslaving.


Drugs detox bij Trubendorffer

Hoe iemand af wil kicken van drugs verschilt per persoon. De een doet dit liever vanuit huis, terwijl de ander zich fijner voelt bij een detox. Wat je keuze ook is, wij denken met je mee. Een ambulante behandeling is mogelijk bij Trubendorffer, maar mocht je toch twijfelen of een detox voor jou ook nodig is dan kun je contact opnemen met onze Intake Office. Wanneer een detox wel nodig blijkt te zijn zullen, verwijzen wij jou door naar een detoxkliniek waar zij ervaring hebben met detox als behandeling om van drugs af te kicken. Daarna kunnen wij jou bij Trubendorffer ondersteunen bij het volhouden van het afkicken. Heb je vragen over een drugs detox? Bel ons dan op 0800- 999 999 8.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.