Crisisdienst

Wat houdt het in?

Crisisdienst bellen

Het leven met een verslaving, én het overwinnen ervan is een uitdagende weg. Die gaat vaak gepaard met ups en downs. En soms zijn die downs zo ernstig, dat iemand een acuut gevaar is voor zichzelf en/of voor de omgeving. Dat noemen we een crisis. Voor zo’n noodsituatie bestaat een crisisdienst. Neem in een crisissituatie contact op met de huisarts, en buiten kantooruren met de huisartsenpost. Die zal zo nodig bellen met het crisisdienst telefoonnummer en de situatie bespreken.

Vecht jij tegen een verslaving of vermoed je dat een dierbare in je omgeving verslavingshulp kan gebruiken? Bij Trubendorffer behandelen we verslavingen volgens onze succesvolle ambulante methode. Meer weten? We denken graag met je mee.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Dit is een crisisdienst

Een crisisdienst bestaat uit een team van zorgspecialisten die spoedeisende hulp en behandeling geven aan iemand in crisis. Denk aan psychiaters, psychologen en verpleegkundigen. Die bepalen welke hulp er nodig is, in overleg met degene in crisis en diens naasten.

In een crisissituatie is het lastig om te overzien welke hulp je precies nodig hebt en vanuit welke hoek die hulp het beste kan komen. Daarom is het verstandig om altijd eerst te bellen met je huisarts of huisartsenpost. Tussen 08:30 en 17:00 uur zijn onze deskundigen ook bereikbaar om je te ondersteunen en je te adviseren als er een crisissituatie lijkt te ontstaan. Bij een overdosis, psychose of een andere acute medische crisissituatie bel je direct met 112.

Crisisopvang GGZ

De crisisdienst is onderdeel van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Er zijn in Nederland 60 locaties met crisisdiensten. De Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam (SPA) is bijvoorbeeld de crisisdienst van Amsterdam en verleent acute psychiatrische zorg in deze regio. Als iemand door een crisis niet terug kan naar huis, biedt de crisisopvang GGZ tijdelijk onderdak en begeleiding. Hoe lang iemand terecht kan in de crisisopvang, verschilt per crisis.

Crisisdienst opname voorkomen

De crisisopvang in de GGZ behandelt mensen met ernstige psychische klachten. Vaak gaan deze gepaard met verslaving. Wil je een crisisdienst opname voorkomen? Tackel je verslaving op tijd, zodat je niet in de situatie komt dat je de crisisdienst hoeft te bellen. Van een verslaving afkomen hoef je niet alleen te doen. Sterker nog, het is absoluut noodzakelijk om hier professionele hulp bij in te schakelen. Trubendorffer helpt je bij je verslaving.

Ambulante hulp bij verslaving

Trubendorffer is opgericht door Dick Trubendorffer. Een ervaringsdeskundige die zijn instelling heeft opgericht om hulp te bieden die écht werkt. We begrijpen wat iemand met een verslaving doormaakt. En hoe je definitief van een verslaving afkomt. Onze behandeling is intensief, en bewezen effectief. Doordat je thuis blijft wonen en behandelingen op locatie volgt (ambulant), pas je de handvatten die je tijdens behandelingen krijgt meteen toe in je dagelijks leven. Zo leer je om te gaan met al die verleidingen die het zo lastig maken om je verslaving onder controle te houden.

Meer over crisisdienst of hulp bij verslaving

Twijfel je of je de crisisdienst moet inschakelen? Bel 0800-999 9998 om te praten met een van onze deskundigen. We helpen je de situatie in te schatten. Of plan meteen een eerste gesprek in over onze behandelmogelijkheden.