Crisis opname

KIES LIEVER ZELF VOOR HERSTEL

Een verslaving kan tot ernstige problemen leiden. Soms ervaar je zo’n crisis dat opname in de ggz nodig is. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer bij een crisis een opname nodig is en wat dat inhoudt. Om te voorkomen dat je in de problemen komt, helpen we je graag herstellen van je verslaving. Om erachter te komen op welke manier je het beste kan afkicken, kan je contact met ons opnemen. Wij geven je advies en bekijken of een behandeling bij ons of bij een andere verslavingszorginstelling het beste bij jou past. Wij bieden een intensief behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Als een crisis een opname nodig maakt

Ongeveer 2 miljoen Nederlanders zijn verslaafd aan middelen of activiteiten. Een verslaving ontstaat geleidelijk. Op een gegeven moment kun je niet meer zonder en gaat je gebruik je dagelijks leven nadelig beïnvloeden. Een deel van de verslaafden ervaart een ernstige crisis die opname noodzakelijk maakt.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Wanneer leidt een crisis tot opname in de ggz?

Een verslaving beschadigt je lichamelijke en geestelijke gezondheid en je relaties. Ben je een acuut gevaar voor jezelf en/of je omgeving, dan kan een crisisopname in de ggz nodig zijn. Dat kan kortdurend zijn, bijvoorbeeld bij agressie of psychose door drugsgebruik. Soms is een langere opname nodig, bijvoorbeeld als je door je verslaving een ernstige depressie hebt.


Voorkom een crisis en opname door drugs

Tijdens behandeling van een crisis met een opname is drugs gebruiken verboden. Acuut afkicken is echter geen pretje. Zoek daarom op tijd professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Je hebt regelmatig contact met onze betrokken professionals en neemt deel aan zelfhulpgroepen. Omdat je thuis woont, breng je alles wat je leert meteen in de praktijk en is jouw kans op blijvend herstel het grootst.

Wanneer je zelf voor herstel kiest, kan je dit doen op een manier die jij het fijnst vindt. Bijvoorbeeld via ambulante behandeling, detox, opname in een kliniek of online. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dan kunnen wij je helpen. Neem contact met ons op. Wij adviseren je over de mogelijkheden en kunnen je zo nodig doorverwijzen naar de juiste verslavingsinstelling.


Herstellen van je verslaving bij Trubendorffer

Heeft jouw verslaving tot een crisis en opname geleid? Of wil je dit voorkomen? Bel Trubendorffer via telefoonnummer 0800 999 999 8 en zet die eerste stap naar een leven dat niet beheerst wordt door je verslaving.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.