Verwijsbrief huisarts

Verwijzen naar Trubendorffer

Heeft u een verslaving bij uw patiënt opgemerkt, dan is het mogelijk dat u samen met de patiënt besluit om verslavingszorg in te zetten. Via ZorgDomein verwijst u de patiënt eenvoudig door met behulp van een verwijsbrief. Als huisarts speelt u een belangrijke rol, want vaak bent u een van de eersten die verslavingsproblematiek bij de patiënt herkent.

Trubendorffer helpt patiënten om te stoppen met een verslaving en dubbele diagnose door middel van ambulante hulp. Bij ambulante hulp gaat het niet om een klinische behandeling, maar volgt de patiënt een behandeling terwijl diegene blijft wonen in de eigen thuisomgeving. Regelmatig komt de patiënt naar een van onze behandellocaties voor behandelsessies. Wilt u uw patiënt doorverwijzen naar Trubendorffer? Dat kan eenvoudig via ZorgDomein.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega


Behandelingen bij Trubendorffer: bewezen effectief

Bij Trubendorffer is uw patiënt in vertrouwde handen. Door onze jarenlange ervaring en kennis over uiteenlopende verslavingen maken wij samen met de patiënt een belangrijk doel haalbaar: het herstellen van een verslaving. Trubendorffer is een geregistreerd verslavingszorgproduct van GGZ Crisiscare, een officiële GGZ-instelling voor gespecialiseerde GGZ. Trubendorffer behandelt de volgende verslavingen:

  • Alcohol  
  • Wiet  
  • Drugs  
  • Medicatie  
  • Eten  
  • Gamen  
  • Gokken  
  • Internet  
  • Relatie & seks  
  • Dubbele diagnose  

Verwijsbrief huisarts naar specialist via ZorgDomein

De patiënt kan met een verwijsbrief van de huisarts gaan werken aan de verslaving. Via ZorgDomein kunt u de patiënt eenvoudig doorsturen naar Trubendorffer, waar de patiënt vanuit de eigen omgeving kan afkicken. Papieren verwijsbrieven zijn niet meer nodig, want via ZorgDomein wordt een verwijsbrief van de huisarts digitaal opgemaakt en verstuurd. U logt in op het platform en krijgt meteen inzicht in het zorgaanbod en afspraakprocedures. Raadpleeg www.zorgdomein.nl voor meer informatie. Neem contact op met een van onze deskundigen bij vragen over een eventuele doorverwijzing of verwijsbrief vanuit de huisartsen.


Proces na verwijsbrief huisarts

Na een verwijsbrief van de huisarts wordt de patiënt niet opgenomen, maar komt de patiënt vrijwillig langs voor het intakegesprek. In samenwerking met onze medische specialisten wordt er dan gekeken hoe de behandeling wordt ingevuld. Daarna volgt de patiënt een behandeling op een van onze locaties zonder te worden opgenomen. De patiënt verblijft dus in de thuisomgeving en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties, waardoor het dagelijks leven zoveel mogelijk behouden blijft. Ambulante hulp (in de eigen omgeving) is bewezen effectief en verkleint de kans op een terugval. Indien de patiënt hier toestemming voor geeft, houden wij u tijdens de behandeling op de hoogte van het proces.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose

Trubendorffer helpt meer dan 1.500 cliënten per jaar bij verslaving en dubbele diagnose. Twijfelt u nog of Trubendorffer geschikt is voor de juiste zorgverlening voor uw patiënt? Onze deskundigen staan voor u klaar en adviseren u graag over een eventuele doorverwijzing. Huisartsen bereiken ons dagelijks op ons intercollegiaal nummer.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega