Sommige medicijnen zijn verslavend, waardoor je moet afkicken als je deze medicijnen afbouwt of stopt. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kan je helpen herstellen van je medicijnverslaving. Je woont thuis en volgt de behandeling op één van onze locaties. ➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige
Sommige medicijnen kunnen verslavend zijn wanneer je ze lang gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:
Wanneer je stopt met medicijnen die je lang hebt gebruikt, kun je afkickverschijnselen ervaren. Welke afkickverschijnselen je van medicijnen ervaart, hangt van het soort medicijn af. Zo kun je bijvoorbeeld tijdelijk een verstopte neus krijgen als je stopt met xylometazoline-neusspray. Andere afkickverschijnselen die voorkomen bij het stoppen of afbouwen van medicijnen zijn:
Heel wat mensen hebben er moeite mee: afkicken als je medicijnen gebruikt die verslavend zijn. Je hoeft je niet te schamen als je hulp nodig hebt bij het afbouwen of afkicken van medicijnen. Bespreek met de arts die je de medicijnen heeft voorgeschreven dat je het moeilijk vindt om je medicijnen te stoppen of af te bouwen. Of neem contact op met Trubendorffer voor persoonlijke begeleiding.
Heb jij hulp nodig bij het afbouwen van je medicijnen? Bel dan 0800-999 9998 en hoor wat Trubendorffer voor jou kan betekenen. Wij helpen je afkicken als je medicijnen gebruikt die verslavend werken, zoals neusspray, slaapmiddelen en pijnstillers. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties waar je ons intensieve programma volgt. Je herstelt ondertussen in je eigen woonomgeving van je medicijnverslaving, waarmee de kans van slagen het grootst is.. Bel ons op 0800 999 999 8 om een afspraak voor een intakegesprek te maken.
☎ Praat nu met een deskundige