Wanneer ben je dronken?

en hoe kan je dit voorkomen?

Wanneer ben je dronken volgens de wet? En wanneer ben je dronken in promille alcohol? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vraag “Wanneer ben je dronken?” en legt uit waarom je dit beter kunt voorkomen. Kun je niet meer zonder drank? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je in je eigen thuisomgeving van je alcoholverslaving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer ben je dronken?

De vraag “Wanneer ben je dronken?” kun je op verschillende manieren beantwoorden. Meestal wordt het weergegeven in je alcoholpromillage. Maar wanneer ben je dronken in promille?

  • Meer dan 0 en minder dan 0,5 promille: verminderd reactievermogen
  • 0,5–1,5 promille: aangeschoten
  • 1,5–3,0 promille: dronken
  • 3,0–4,0 promille: zwaar dronken
  • 4,0–5,0 promille: hoog risico op bewusteloosheid en overlijden
  • Meer dan 5,0 promille: coma en overlijden

Wanneer ben je dronken volgens de wet?

Volgens de wet ben je al eerder dronken. Je mag al niet meer deelnemen aan het verkeer bij een alcoholpromillage van 0,5. Voor beginnende bestuurders is deze grens zelfs 0,2 promille. Je reageert dan al minder snel, waardoor je een gevaar vormt in het verkeer – voor jezelf en voor anderen.


Wanneer ben je verslaafd aan alcohol?

Wanneer je gezondheid, sociale contacten en verantwoordelijkheden lijden onder je drankgebruik, is de kans groot dat je verslaafd bent geraakt. Je kunt niet meer zelf stoppen met drinken, ook al wil je dat wel, en ervaart ontwenningsverschijnselen als je niet drinkt.


Verslaafd aan alcohol? Trubendorffer helpt je stoppen met drinken

Wanneer ben je dronken? Vraag jij jezelf dit vaak af, dan heb je misschien een alcoholprobleem. Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Wij zijn een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante verslavingszorg. Dat houdt in dat je gewoon thuis blijft wonen en regelmatig naar één van onze behandellocaties komt voor behandeling. Hiermee zijn al veel mensen hersteld van hun verslaving. Wanneer kunnen we jou helpen?

☎ Praat nu met een deskundige