Speed kater

Wat is het?

Speed is een populaire drug onder mensen die een pepmiddel willen gebruiken. In de dagen na gebruik kun je echter last krijgen van een speed kater, omdat je energievoorraad uitgeput is. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe een speed dip ontstaat en helpt je van je speedverslaving herstellen met een persoonlijk ambulant behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is speed?

Speed oftewel pep is een amfetamine. Het wordt meestal geslikt als tablet of gesnoven in poedervorm. Speed stimuleert bepaalde stoffen in de hersenen (neurotransmitters), vooral adrenaline, dopamine en norepinefrine. Je voelt je daardoor energiek en voelt geen vermoeidheid en honger. Psychische effecten van speed kunnen zijn:

  • Alertheid
  • Vrolijk gevoel
  • Zelfverzekerdheid
  • Veel willen praten
  • Rusteloosheid
  • Soms agressie en paranoia

Wat is een speed kater?

Speed put je energievoorraad en voorraad neurotransmitters uit. In de dagen na gebruik kun je last krijgen van een speed kater. Je bent moe, somber en lusteloos. Bovendien slaap je slecht en is je weerstand tijdelijk verlaagd. Ook spier- en gewrichtspijn komen voor tijdens een speed dip.


Hoe kun je een speed kater voorkomen?

Eet gezond voor en na het gebruik van speed om de kans op een kater te verminderen. Zorg daarnaast voor voldoende rust om te herstellen. Wat in ieder geval niet helpt is om alcohol of andere drugs te gebruiken om de kater te onderdrukken. De speed kater komt daarna gewoon weer terug.


Herstellen van je speedverslaving? Trubendorffer helpt

Heb jij regelmatig last van een speed kater? Dan zou het kunnen dat je verslaafd bent aan speed. Neem contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij helpen je stoppen met het gebruik van speed. Je bezoekt daarvoor één van onze behandellocaties – je wordt dus niet opgenomen in een kliniek. Bel ons op 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek en zet vandaag nog de eerste stap naar een leven zonder verslaving.
☎ Praat nu met een deskundige