Paddo's verslavend

Risico's

Ongeveer 4% van de Nederlanders heeft wel eens paddo’s of truffels gebruikt. Maar wat zijn de risico’s en zijn truffels en paddo’s verslavend? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Je kunt bij ons terecht voor advies en hulp bij drugsverslaving. Je volgt ons intensieve behandelprogramma terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn paddo’s en truffels?

Paddo’s zijn paddenstoelen die hallucinogene stoffen als psilocybine bevatten. Truffels zijn de verdikte schimmelnetwerken van dergelijke paddenstoelen die onder de grond groeien. Paddo’s zijn volgens de Opiumwet verboden. Truffels zijn wel toegestaan, omdat het geen paddenstoelen zijn.


Effecten van paddo’s

Wanneer je paddo’s eet (of drinkt als thee), krijg je gedurende 4 tot 6 uur een trip. Je voelt je vrolijk en ontspannen. Ervaringen als muziek en aanraking beleef je extra intensief. Ook kun je visuele hallucinaties krijgen. Paddo’s en truffels hebben echter ook vervelende bijeffecten, zoals hoofdpijn, uitdroging en maag-darmklachten. Sommige mensen krijgen een bad trip, met heftige angst en paranoia.


Zijn paddo’s verslavend?

Zelfs bij regelmatig gebruik zijn truffels en paddo’s niet verslavend; althans, niet lichamelijk. Wel zul je merken dat als je paddo’s en truffels enkele dagen achter elkaar gebruikt, dat je geen effect meer merkt. Maar ook al zijn paddo’s en truffels niet verslavend, het kan wel lastig zijn om ermee te stoppen. Zoek dan professionele hulp bij Trubendorffer.


Herstellen van drugsverslaving bij Trubendorffer

Paddo’s en truffels zijn niet verslavend. Maar vind je het lastig om te stoppen, ook al zijn paddo’s niet verslavend? Neem dan contact op met Trubendorffer en bespreek of ons ambulante behandelprogramma geschikt is voor jou. Je kunt ons intensieve behandelprogramma volgen op één van onze behandellocaties. Je herstelt dan van je drugsverslaving terwijl je thuis woont. Je bereikt ons op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8