Truffels effect

kan je ze verminderen?

Wat is bij het gebruik van truffels het effect op je lichaam en je geest? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Hoewel de kans op verslaving aan truffels klein is, kan het lastig zijn om te stoppen. Bij Trubendorffer helpen we je stoppen met truffels met een effectief behandelprogramma. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar ons toe voor begeleiding.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Truffel als drugs: effecten

Truffels hebben een effect op je bewustzijn. Ze worden ook wel tripdrugs of hallucinogene drugs genoemd. Je ervaart positieve emoties en aangename ervaringen als muziek of aanraking sterker. Je kunt visuele hallucinaties hebben. Truffelgebruikers voelen zich meestal ontspannen en vrolijk.


Risico’s van truffels

Bij het gebruik van een truffel als drugs zijn de effecten niet alleen maar positief. Gebruikers kunnen last hebben van hoofdpijn, maag-darmklachten en uitdroging. Truffels hebben ook effect op je geest: gebruik dus geen truffels als je niet lekker in je vel zit. Combineer ze ook nooit met alcohol of andere drugs. Een deel van de gebruikers ervaart een bad trip, met angst en paranoia.


Truffels: kan je het effect verminderen?

Na het innemen van de truffels kan je het effect niet verminderen. Je zult moeten wachten tot het is uitgewerkt: zo’n 4 tot 6 uur. Wel kun je problemen voorkomen door de eerste keer een lage dosis te nemen van een relatief milde truffel. Zorg ervoor dat er altijd een nuchter persoon in de buurt is.


Verslaafd aan drugs? Trubendorffer helpt

De meeste mensen gebruiken truffels vanwege het effect dat ze de wereld even anders ervaren. Het risico op truffelverslaving is laag. Heb je vragen over veilig gebruik van truffels, neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Vind je het moeilijk om minder truffels te gebruiken? Dan kunnen wij je met ons intensieve behandelprogramma helpen stoppen met truffels.

☎ Praat nu met een deskundige