Nadelen stoppen met roken

Ontdek waarom wel

Rook je al jaren en heb je al tig pogingen gedaan om te stoppen? Je bent niet de enige. Roken is een hardnekkige verslaving en het is absoluut niet makkelijk om ermee te stoppen. Maar geloof ons, als het je straks echt is gelukt, heeft dat alleen maar voordelen. Want echt, er zijn geen nadelen aan stoppen met roken. Trubendorffer biedt zelf geen behandeling aan om te stoppen met roken maar vinden het wel belangrijk om jou te informeren over de voordelen van stoppen met roken.

Gaat het roken meestal gepaard met het drinken van alcohol?
Lees dan onze tips om te stoppen met drinken, daarmee heeft het stoppen met roken een veel grotere kans van slagen!
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Afscheid nemen van je sigaret

Denk je na het lezen van bovenstaande: ik kan wel wat nadelen bedenken. Dat begrijpen we. Want ben je verslaafd aan roken. Of beter gezegd aan nicotine.

Jarenlang heb je meerdere keren per dag een sigaret of shaggie aangestoken. Omdat je dacht dat het lekker was. Of omdat je stress had. Of omdat het ‘gewoon gezellig’ is om te roken met je vrienden. Of omdat het zo lekker samen gaat met een drankje.

Kortom, je associeert roken met emoties en situaties. En dat is nou precies wat de verslaving in stand houdt. Toch zal je merken dat er echt geen nadelen zitten aan stoppen met roken als het je straks is gelukt.


Voordelen stoppen met roken

Stoppen met roken is absoluut niet makkelijk. Je krijgt lichamelijk afkickverschijnselen en daarnaast moet je ook geestelijk afkicken. Toch wegen de nadelen van stoppen met roken, niet op tegen de voordelen. Je zult verbaasd zijn hoe fijn het is om niet meer steeds te denken aan roken, het kopen van sigaretten of je zorgen te maken over je gezondheid. En moet je kijken wat een geld je straks overhoudt. 

De fysieke voordelen van stoppen met roken op een rijtje:

 • Na 20 minuten: je bloeddruk en hartslag dalen.
 • Na 24 uur: je longen beginnen aan de grote schoonmaak. Alle koolmonoxide is al uit je lichaam. Je hoest waarschijnlijk slijm op.
 • Na 48 uur: alle nicotine is uit je lichaam. Je ruikt en proeft al beter.
 • Na 72 uur: je hebt meer energie en haalt makkelijker adem.
 • Na 2-12 weken: je longfunctie en bloedsomloop zijn verbeterd.
 • Na één maand: je conditie is verbeterd en je beweegt gemakkelijker. Als je een rokershoestje had, verdwijnt deze.
 • Na één jaar: het risico op hart- en vaatziekten is inmiddels gehalveerd.
 • Na 5-15 jaar: het risico op een beroerte is gelijk aan dat van een niet-roker.
 • Na 10 jaar: het verhoogde risico op longkanker is gehalveerd en het risico op andere soorten kanker verminderd.
 • Na 15 jaar: Het risico op hart- en vaatziekten is gelijk aan dat van een niet-roker.

Hulp stoppen met roken

Wil je stoppen met roken, dan kan je dit op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld nicotinepleisters of –kauwgom gebruiken of via de huisarts medicijnen krijgen die het stoppen ondersteunen. Trubendorffer biedt zelf geen behandeling aan om te stoppen met roken. Via deze pagina willen wij je informeren over de voordelen van het stoppen met roken.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou
 

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)