Afkickverschijnselen stoppen met roken

Dit gebeurt er

Stoppen met roken is niet makkelijk. Je rookt al jaren en zo is een sigaret een vriend geworden. Ook krijg je last van afkickverschijnselen doordat je verslaafd bent aan nicotine. Gelukkig is dit maar tijdelijk. Zet je door, dan zal je merken dat de voordelen van stoppen met roken groot zijn. En dat stoppen écht de moeite waard is. Roken gaat bij veel mensen samen met het drinken alcohol of gebruik van drugs. Wil je stoppen met roken? Alls je met alle verslavingen tegelijk stop, is de kans van slagen vele malen groter.

Gaat het roken meestal gepaard met het drinken van alcohol?
Lees dan onze tips om te stoppen met drinken, daarmee heeft het stoppen met roken een veel grotere kans van slagen!
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Afkickverschijnselen roken

Moe en lusteloos na stoppen met roken? Het hoort er helaas bij. Gelukkig zijn de bijwerkingen van stoppen met roken tijdelijk. Dit zijn andere afkickverschijnselen waar je last van kunt krijgen:

  • Irritatie en humeurigheid
  • Onrust en slecht slapen
  • Neerslachtigheid
  • Concentratieproblemen
  • Meer eetlust
  • Gewichtstoename
  • Koude rillingen
  • Trillingen in handen en voeten
  • Hoofdpijn
  • Obstipatie

Stoppen met roken: duur van ontwenningsverschijnselen

Lichamelijke afkickverschijnselen na stoppen met roken, duren gelukkig niet zo lang. Zo’n twee tot drie dagen na het roken van je laatste sigaret heb je de meeste last van afkickverschijnselen.

Dit is dan ook de reden dat veel stoppogingen als snel mislukken. Je voelt je rot, dus steek je toch maar weer een sigaret op.

Zonde, want als je doorzet nemen de klachten door het stoppen met roken beetje bij beetje af. Na drie tot vijf weken zijn de afkickverschijnselen al sterk verminderd of zelfs verdwenen. En kun je trots zeggen dat je nu écht gestopt bent met roken.


Stoppen met roken: cold turkey

Cold turkey stoppen betekent dat je in één keer helemaal stopt met roken, zonder de hulp van bijvoorbeeld nicotinevervangers of medicijnen. Dit werkt vooral als je minder dan tien sigaretten per dag rookt. Ben je een stevige roker, dan is de kans van slagen groter als je nicotinepleisters of –kauwgom neemt.

Zo heb je minder last van de bijwerkingen en is de kans op succes groter. Ook kun je via de huisarts medicijnen krijgen die je helpen bij het stoppen.


Hulp bij stoppen met roken

Heb je al meerdere pogingen gedaan om sigaretten uit je leven te bannen? Lukt het maar niet of zie je op tegen de afkickverschijnselen van stoppen met roken? Je bent niet de enige. Er is bijna niemand die het lukt om in één keer te stoppen met roken. Toch kan het echt met de juiste aanpak. Je kunt bijvoorbeeld nicotinepleisters of –kauwgom gebruiken of via de huisarts medicijnen krijgen die het stoppen ondersteunen.

Wij bieden zelf geen behandeling aan voor het stoppen met roken. Gaat het roken gepaard met gebruik van alcohol of drugs? Dan kun je bij ons terecht, bel ons gerust als je vragen hebt.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou
 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)