Medicatie bij afkicken drugs

Wat kan je helpen?

Stoppen met drugsgebruik kan een behoorlijk zwaar proces zijn. Afhankelijk van de soort verslaving en hoe zwaar je verslaving is, kan stoppen samengaan met heftige afkickverschijnselen. Zoals trillen, zweten, hartkloppingen, darmkrampen en een extreem verlangen om te gebruiken. In sommige gevallen kan medicatie bij het afkicken van drugs helpen. Hoe dat zit, vertellen we je hier.

Vind je het moeilijk om te stoppen met drugs gebruiken? Wij helpen je graag. Plan een intakegesprek of praat met één van onze deskundigen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Medicijnen bij afkicken drugs zoals alcohol en heroïne

Zoek je een medicijn bij afkicken van drugs als alcohol of heroïne? Voor die middelen zijn er specifieke medicijnen die stoppen makkelijker kunnen maken:

  • Alcoholverslaving: om van je alcoholverslaving af te komen, kan je bijvoorbeeld acamprosaat of nalmefene gebruiken. Die medicijnen houden de drang naar alcohol in toom. Daarnaast kun je disulfiram gebruiken, een aversiemiddel. Dat medicijn zorgt ervoor dat je je ziek voelt als je alcohol drinkt.
     
  • Heroïneverslaving: wil je stoppen met heroïnegebruik, dan kan je morfineachtige pijnstillers nemen. Die verminderen ontwenningsverschijnselen. De roes die je normaal ervaart blijft uit. Zo kun je makkelijker wennen aan een leven zonder heroïne. Voorbeelden hiervan zijn buprenorfine en methadon.  

Let op: de oplossing zit ‘m nooit alleen in medicatie. Wil je van je verslaving afkomen? Zorg dan altijd voor de juiste begeleiding. De kans op succes is het grootst met professionele hulp. 

Hulp bij afkicken van cannabis, speed, cocaïne of gedragsverslavingen

Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar medicijnen die je helpen om te stoppen met speed, cocaïne of cannabis. Er bestaat dan ook nog geen specifieke medicatie hiervoor. Soms kunnen pijnstillers of slaap- en kalmeringsmiddelen (benzodiazepines) wat van de ontwenningsverschijnselen verminderen. Wil je medicatie gebruiken om te stoppen met één van deze middelen? Vraag dan altijd een professional, zoals je huisarts, wat verstandig is.

Ontdek professionele hulp die bij je past

Medicatie kan afkicken van drugs in sommige gevallen makkelijker maken. Maar medicijnen zijn nooit de enige oplossing. Ben jij verslaafd aan alcohol of drugs en wil je afkicken? Met professionele begeleiding kun je drugsgebruik volledig uit je leven bannen. Bijvoorbeeld bij Trubendorffer. We zijn geen afkickkliniek waar je opgenomen wordt. Onze verslavingszorg is ambulant; dat betekent dat je gewoon thuis blijft wonen. Je komt voor passende begeleiding een paar keer per week naar één van onze behandellocaties. We bieden verslavingszorg in heel Nederland. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.