Hartstilstand door drugs

hoe komt dat?

Drugs verhogen het risico op hartproblemen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe een hartstilstand door drugs ontstaat en welke drugs gevaarlijk zijn voor mensen met hartproblemen. Ook kunnen wij je helpen stoppen met drugs. Je komt daarvoor regelmatig naar één van onze behandellocaties en herstelt thuis van je drugsverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe ontstaat een hartstilstand door drugs?

Stimulerende drugs verhogen je bloeddruk en hartslag. Bij een te hoge dosis kan je hart de stimulatie niet meer aan en kan een hartstilstand ontstaan. Ook kunnen de bloedvaten van je hart verkrampen, waardoor je een hartaanval kunt krijgen. Het risico op hartproblemen is het hoogst bij het gebruik van stimulerende partydrugs als cocaïne, speed, poppers en XTC. Ook THC, het actieve bestanddeel van cannabis, kan hartproblemen veroorzaken.


Hoe vaak komt een hartstilstand of hartaanval door drugs voor?

Vrijwel alle drugs verhogen het risico op hartproblemen. Naar schatting wordt één op de vier hartaanvallen bij mensen tussen de 18 en 45 jaar door drugs als cocaïne veroorzaakt. Het is niet precies bekend hoe vaak een hartstilstand door andere drugs voorkomt.


Drugsverslaving en hartproblemen

Het risico op hartproblemen is vooral verhoogd bij de eerste keer dat je een bepaalde drug neemt, omdat je niet weet hoe je erop reageert, en wanneer je regelmatig drugs gebruikt of zelfs verslaafd bent geraakt. Bovendien kunnen drugs ervoor zorgen dat medicijnen tegen hartproblemen minder goed werken. Vertel dus altijd aan je arts dat je drugs gebruikt om problemen zoals een hartaanval door drugs te voorkomen.


Trubendorffer helpt je stoppen met drugs

Gebruik jij regelmatig drugs en wil je stoppen om problemen als een hartstilstand door drugs te voorkomen? Maar lukt je dat niet zelf? Schaam je daar niet voor, maar schakel de professionele medewerkers van Trubendorffer in om je van je drugsverslaving te helpen herstellen. Je bereikt ons op telefoonnummer 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8