waarom is drugs verslavend?

het antwoord

Bij veel jonge mensen start een verslaving met het idee dat één keertje geen kwaad kan. Maar ze raken na een tijdje toch verslaafd. Herkenbaar? Trubendorffer helpt jou of je kind om van een drugsverslaving af te komen. We bieden ambulante hulp, dus zonder opname in een kliniek. Je volgt een aantal keer per week behandelingen op één van onze locaties terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Zo begint een verslaving

Veel drugsverslaafden zijn ooit begonnen met drugs uit nieuwsgierigheid. Of ze proberen drugs onder groepsdruk. En na een of twee keer drugs gebruiken ben je echt nog niet verslaafd. Maar de stap om te gebruiken wordt steeds kleiner. Voor ze het weten vragen ze zich wanhopig af: waarom is drugs zo verslavend en hoe kom ik ervan af?


Waarom is drugs verslavend: het antwoord

Waarom is drugs verslavend? Dat komt vooral doordat de gebruiker zich er energiek, vrolijk, ontspannen of zelfverzekerd door voelt. Veel drugs stimuleren pleziergevoelens in bepaalde hersencentra. Vervolgens blijven gebruikers verlangen naar dat fijne gevoel. Afkickverschijnselen zorgen er daarna voor dat mensen de drugs blijven nemen, ook al willen ze stoppen. De ene drug is overigens verslavender dan de andere. Heroïne, cocaïne, methamfetamine, crack en GHB zijn de meest verslavende.

Naast de vraag ‘waarom is drugs verslavend’ is ook de vraag ‘hoe weet je of je verslaafd bent’ belangrijk. Heb je drugs nodig om je goed te voelen of om normaal te functioneren? Dan kan je ervan uitgaan dat je verslaafd bent. Hoeveel of hoevaak mensen drugs gebruiken, zegt niets over of ze wel of niet verslaafd zijn. Wel ontwikkelt een verslaving zich snel en moeten gebruikers steeds meer drugs nemen om hetzelfde te voelen.


Trubendorffer helpt bij drugsverslaving

Ben jij of is je kind verslaafd aan drugs? Professionele hulp is dan nodig. Trubendorffer heeft een afkickprogramma waarbij opname in een kliniek meestal niet nodig is. Bel om een intakegesprek te plannen: 0800-999 9998.
☎ Praat nu met een deskundige