Afkickkliniek Almere

meestal niet nodig

Woon je in Flevoland en wil je van je verslaving af? Opname in een afkickkliniek in Almere is mogelijk, maar je kunt ook kiezen voor een effectieve behandeling waarbij je thuis blijft wonen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose is gespecialiseerd in ambulante (poliklinische) verslavingszorg. Daarbij herstel je van je verslaving terwijl je thuis blijft wonen en een aantal keer per week onze behandellocatie bezoekt. Dit heeft als voordeel dat je kans op een terugval een stuk kleiner is. We hebben geen behandellocatie in Almere, maar je kunt wel terecht bij onze locatie in Amsterdam of Utrecht.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wanneer naar een afkickkliniek in Almere?

Wanneer je lichamelijk af moet kicken van bijvoorbeeld medicijnen, drugs of alcohol is een tijdelijke opname in een afkickkliniek in Almere of elders in Nederland soms noodzakelijk. Zo’n detoxbehandeling vindt namelijk onder medisch toezicht plaats om ernstige complicaties te voorkomen en afkickverschijnselen te beperken. Ook als je liever focust op je herstel zonder afleiding van je naasten en dagelijkse activiteiten kun je voor een afkickkliniek in Almere kiezen.


Voordelen van ambulante verslavingszorg in Almere

Om van je verslaving af te komen is opname niet altijd nodig. Bovendien kun je een lichamelijke detoxbehandeling ook combineren met verslavingszorg terwijl je thuis blijft wonen en regelmatig naar één van onze behandellocaties komt. Je volgt dan eerst de korte, medische detox in een afkickkliniek om lichamelijk af te kicken waarop je de rest van je behandeling ambulant bij ons volgt. Het voordeel daarvan is dat je alles wat je leert direct in de praktijk kunt brengen. Zo leer je omgaan met je valkuilen en vergroot je je kans op blijvend herstel. Ook houd je de steun van je naaste omgeving en kun je je dagelijkse activiteiten blijven volgen.


Verslavingszorg bij Trubendorffer

Trubendorffer is een erkende ggz-instelling die gespecialiseerd is in verslavingszorg. Ons intensieve behandelprogramma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie door onze ervaren professionals en lotgenotencontact in zelfhulpgroepen met andere (ex-)verslaafden. Onze behandeling wordt bovendien volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Dit geldt momenteel helaas niet als je in behandeling bent bij  ASR (DITZO, De Amersfoortse), ENO (Salland, Zorgdirect, Hollandzorg) of Zorg en Zekerheid.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Twijfel je tussen opname in een afkickkliniek of verslavingszorg waarbij je thuis blijft wonen in Almere en regelmatig een behandellocatie bezoekt? Wij hebben geen behandellocatie in Almere, maar helpen je graag bij onze locaties in Amsterdam of Utrecht. Bel 0800-999 9998 voor een gesprek met de betrokken experts van Trubendorffer. Wij helpen jou het juiste behandelprogramma kiezen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8