Wat is een afkickkliniek?

Wij leggen het uit

Om van je verslaving af te komen, overweeg je misschien een opname in een afkickkliniek. Maar wat is een afkickkliniek precies en hoe werkt een afkickkliniek? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer opname in een afkickkliniek nodig is. Wij bieden ambulante verslavingszorg, waarbij je thuis woont. Ons bewezen effectieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een afkickkliniek?

Wanneer je middelen als alcohol, drugs of medicijnen gebruikt, went je lichaam eraan. Als je dan wilt stoppen, kan een detox onder medisch toezicht nodig zijn. Een detoxbehandeling vindt plaats in een afkickkliniek. Na het lichamelijke afkicken volg je een psychologische behandeling om inzicht te krijgen in je verslaving en een terugval te voorkomen.


Hoe werkt een afkickkliniek?

Wat is een afkickkliniek? Dat is een gespecialiseerd medisch centrum waar je lichamelijk afkickt van verslavende middelen als alcohol, drugs of medicijnen. Gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen houden je goed in de gaten en behandelen de ontwenningsverschijnselen als dat nodig is.


Thuis herstellen van je verslaving

Nadat je lichamelijk bent afgekickt, kun je de psychologische behandeling deels in een afkickkliniek volgen als je dat wilt. Je kunt ook kiezen voor ambulante behandeling, waarbij je thuis woont. Dat heeft als voordeel dat je je nieuwe gedrag in je woonomgeving leert toepassen, waardoor je kans op een terugval kleiner is. Trubendorffer is gespecialiseerd in ambulante verslavingszorg.


Contact met Trubendorffer

Wat is een afkickkliniek en wanneer is een opname nodig? Bel 0800-999 9998 en bespreek je vragen over verslavingszorg met de experts van Trubendorffer. Wij helpen je van je verslaving af met een intensief behandelprogramma dat je volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Is een opname toch nodig? Dan kunnen wij je gericht verwijzen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8