Alcoholpromillage berekenen

zo doe je dat

Wil je je alcoholpromillage berekenen, bijvoorbeeld om te weten of je nog mag autorijden? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je je alcoholpromillage kunt berekenen. Drink je regelmatig te veel alcohol? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt. Wij helpen je herstellen met ons intensieve behandelprogramma, dat je volgt terwijl je thuis woont.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Je alcoholpromillage berekenen

Je alcoholpromillage geeft aan hoeveel alcohol er in je bloed zit. Een alcoholpromillage van 0,2 betekent dat er 0,2 milligram pure alcohol in 1 milliliter bloed zit. Je kunt je alcoholpromillage berekenen met deze formule: (10 x aantal glazen)/(lichaamsgewicht in kilogram x R) – (tijd sinds je eerste slok in uren – 0,5) x (lichaamsgewicht in kilogram x 0,002). R is 0,5 voor vrouwen en 0,7 voor mannen.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Wanneer is alcohol uit je lichaam?

Je lever breekt alcohol af met een snelheid van 0,002‰ per kilogram lichaamsgewicht per uur. Het duurt dus ongeveer anderhalf uur voordat de alcohol uit één standaardglas is afgebroken. Dit proces kun je niet versnellen.


Alcoholverslaving

Drink je vaak en/of veel alcohol? Vind je het moeilijk om te minderen of te stoppen? Dan ben je mogelijk verslaafd geraakt. Schaam je daar niet voor, maar zoek hulp. Bij Trubendorffer helpen we je met een bewezen effectief behandelprogramma dat gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Je woont thuis en komt regelmatig naar een van onze behandellocaties voor professionele hulp.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Met de formule die hierboven staat kun je je alcoholpromillage berekenen. Is jouw alcoholpromillage regelmatig te hoog? Vraag je dan eens af of je verslaafd bent geraakt en of je wilt stoppen. Zo ja, dan staan de professionals van Trubendorffer klaar om je te helpen herstellen van je alcoholverslaving en een leven op te bouwen dat niet in het teken staat van je drankgebruik. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou