Bel 0800-999 999 8

Voor een intake (24/7)

Verslavingsproblemen lossen nooit vanzelf op en worden alleen maar groter. Denk je dat jij een verslaving hebt? Bel ons 24 uur per dag 7 dagen per week voor een intake gesprek. Of klik op de intake knop voor contact via email.

Intake

seksverslaving

Wie verslaafd is aan seks heeft een problematische, dwangmatige en groeiende behoefte aan seksuele activiteiten. De bevrediging blijft meestal echter uit. Door de grote beschikbaarheid van porno via het internet groeit het aantal seksverslaafden in Nederland enorm. Vaak ligt de diepere oorzaak van een seksverslaving bij een gebrek aan affectie van één of beide ouders. Omdat schaamte een onderdeel van de problematiek is, zal een verslaafde zijn of haar probleem vaak voor zich houden. Dit is bij vrouwen nog sterker het geval. Dit maakt het moeilijk het probleem te onderkennen. Een seksverslaving is gelukkig goed te behandelen. Trubendorffer is voorloper in Nederland van succesvol behandelen van seksverslaving.

Gevaren van een seksverslaving

Een seksverslaving is alles behalve onschuldig. Problemen kunnen ontstaan op lichamelijk, emotioneel, sociaal en juridisch vlak. Zo zijn uitputting, geslachtsziekten, zelfbeschadiging en zelfs zelfmoord reële gevaren voor seksverslaafden. Schaamte en schuldgevoelens brengen verslaafden in conflict met zichzelf en in isolement van anderen. Relaties lopen stuk en ook op professioneel vlak kan de problematiek prestaties in de weg staan. Grenzen worden steeds verder opgeschoven waardoor een verslaafde door extreem gedrag zelfs in juridische problemen kan komen.

Kenmerken seksverslaving

Het verschil tussen een gezonde en ongezonde drang naar seksualiteit is niet altijd voor iedereen eenvoudig te zien. Een aantal patronen is meestal wel aanwezig bij een seksverslaving:

  • de seksverslaafde wil stoppen maar is daartoe niet in staat
  • het seksuele gedrag neemt steeds grotere en extremere vormen aan
  • het gedrag heeft negatieve gevolgen voor het dagelijkse functioneren
  • sterk wisselende gemoedstoestanden
  • belangrijke taken en relaties worden verwaarloosd

Hulp bij seksverslaving

Het is niet raar om hulp te vragen bij een seksverslaving. Trubendorffer is voorloper in Nederland op het gebied van het succesvol behandelen van seksverslavingen. De behandeling wordt volledig vergoed vanuit de verplichte basisverzekering en wij kunnen u direct hulp bieden (geen wachtlijsten). Neem daarom vandaag nog contact op voor meer informatie of voor het aanvragen van een intakegesprek.

Neem dan snel contact op voor een verhelderend intakegesprek.

Intake