Alcoholistisch

wat is dat?

Veel mensen die alcohol drinken, drinken wel eens een glaasje te veel. Maar wanneer ben je een alcoholist? En wat is alcoholistisch gedrag? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vraag “Wat betekent alcoholistisch?”. Herken jij jezelf in de omschrijving van een alcoholist en wil je stoppen met alcoholistisch gedrag? Dan helpen wij je met een intensief behandelprogramma herstellen van je alcoholverslaving. Je woont thuis en komt regelmatig naar onze behandellocatie voor effectieve hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat betekent alcoholistisch?

In Nederland is bijna 1% van de volwassenen onder de 65 jaar alcoholist, oftewel verslaafd aan alcohol. Zij ervaren schade door hun drankgebruik, zoals gezondheidsschade en relatieproblemen, maar kunnen desondanks niet stoppen. Zij verlangen de hele tijd zo sterk naar een alcoholistisch drankje dat zelfs minderen niet lukt zonder professionele hulp.


Wat is alcoholistisch gedrag?

Kenmerkend voor alcoholistisch gedrag is ontkenning. Je verzint excuses om te drinken, ziet niet in dat je een probleem hebt, of je schaamt je voor je afhankelijkheid van alcohol. Alcoholisme gaat vaak samen met drank verstoppen en stiekem drinken. De bijbehorende leugens zorgen vaak voor relatieproblemen. Ook het verwaarlozen van verantwoordelijkheden thuis en op het werk en financiële problemen horen bij alcoholisme.


Hoe alcoholistisch ben jij?

Drink jij regelmatig meer dan 1–2 glazen per dag en drink je (vrijwel) iedere dag alcohol? En kun je niet minderen? Dan is de kans groot dat je een alcoholprobleem hebt. Schaam je daar niet voor, maar zoek professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Herstellen van alcoholisme bij Trubendorffer

Hoe alcoholistisch ben jij? Drink je te veel en wil je stoppen, maar lukt je dat niet? Dan staan de betrokken medewerkers van Trubendorffer voor je klaar. Met ons effectieve behandelprogramma herstel je in je eigen woonomgeving, zodat je om leert gaan met de verleiding van een alcoholistisch drankje. Wil je meer weten? Je bereikt ons op telefoonnummer 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8