Alcoholintolerantie

wat is dat?

Alcoholallergie is zeldzaam, maar een alcoholintolerantie komt wat vaker voor. Maar wat is alcoholintolerantie en zijn symptomen te voorkomen? En kun je een plotselinge alcoholintolerantie krijgen terwijl je daarvoor zonder problemen
alcohol dronk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op deze vragen. Lukt het jou niet om te stoppen met alcohol? Dan helpen wij je stoppen in je eigen thuisomgeving met ons intensieve behandelprogramma.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Wat is alcoholintolerantie?

Mensen met een alcoholintolerantie kunnen door een genetische oorzaak geen alcohol afbreken. Je kunt dan dus niet tegen alcohol en wordt ziek als je het drinkt. Alcoholintolerantie is iets anders dan een allergie: daarbij reageert het lichaam op alcohol als een vreemde schadelijke stof met een allergische reactie van het immuunsysteem. Alcoholallergie is zeldzaam en deze mensen zijn vaker allergisch voor bestanddelen in de alcoholische drank (bijvoorbeeld hop of fruit) dan voor de alcohol zelf.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Alcoholintolerantie: de symptomen

Symptomen van een alcoholintolerantie zijn:

  • Blozen
  • Warm gevoel
  • Huiduitslag
  • Hartkloppingen
  • Verstopte neus
  • Lage bloeddruk en duizeligheid
  • Buikklachten, zoals misselijkheid, buikpijn en diarree
  • Ademhalingsproblemen

Stoppen met alcohol

De enige manier om geen last te hebben van je alcoholintolerantie is door geen alcohol te drinken. Zeker bij een plotselinge alcoholintolerantie kan dat soms moeilijk zijn. Bij Trubendorffer helpen we je stoppen met alcohol terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Ons effectieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties. Uit onze ervaring met duizenden ex- verslaafden weten we dat herstellen in je eigen woonomgeving het risico op een terugval flink verlaagt.


Trubendorffer helpt bij drankverslaving

Heb jij een alcoholintolerantie en wil je hulp om te stoppen met alcohol? Dan ben je niet alleen. De betrokken professionals van Trubendorffer helpen je graag herstellen van je drankprobleem. Ons intensieve behandelprogramma wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Wil je meer informatie of je meteen aanmelden? Bel ons dan op telefoonnummer 0800-999 9998.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou