Slecht gaan op coke:

De gevolgen

Home /  Kennis

Voor velen blijft het gebruik van cocaïne niet zonder gevolgen. Het fenomeen van 'slecht gaan op coke' wordt vaak genoemd, maar wat houdt dit eigenlijk in? Wanneer de grens tussen af en toe coke gebruiken en problematisch gedrag vervaagt, kun je in een verslaving terechtkomen. Slecht gaan op coke brengt genoeg risico’s met zich mee. Stop nu met je coke verslaving en neem vandaag nog contact op met Trubendorffer via 0800 - 999 999 8.

Hoe ziet slecht gaan op coke eruit?

Je hebt cocaïne gebruikt en je voelt je niet helemaal lekker. Wanneer ben je nu precies slecht aan het gaan op coke? Er zijn vaak fysieke en mentale signalen die erop duiden dat je slecht aan het gaan bent. Lichamelijke signalen kunnen zijn: overmatige opwinding, versnelde hartslag, overmatig zweten en een verhoogde lichaamstemperatuur. Mentale signalen zijn angst, paranoia en agressief gedrag. Het is van groot belang om deze signalen serieus te nemen en professionele hulp in te schakelen als dat nodig is.

De risico's van slecht gaan op coke

Kan je slecht gaan op coke? Jazeker. Wanneer je slecht gaat op coke zijn er verschillende gezondheidsrisico’s. Een van de meest ernstige risico's is een overdosis, wat kan leiden tot een levensbedreigende situatie. Bel altijd 112 in een noodgeval. Daarnaast kan 'slecht gaan op coke' leiden tot ernstige hartproblemen, schade aan de luchtwegen en psychische aandoeningen. Zorg dat je op de hoogte bent van deze risico's en begrijp dat 'slecht gaan op coke' niet alleen een incident is, maar een teken kan zijn van een dieperliggend probleem, zoals een drugsverslaving.

Wat zijn de gevolgen van slecht gaan op coke?

De gevolgen van 'slecht gaan op coke' gaan verder dan de schade die je aanricht aan je lichamelijke en mentale gezondheid. Je sociale relaties kunnen ernstig lijden onder het overmatige gebruik, met conflicten in familie, vriendenkring en op het werk. Financiële problemen kunnen ontstaan door de constante behoefte aan de drug en de daarmee samenhangende verslaving. Ook het vermogen om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren kan ernstig worden beïnvloed, waardoor je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. Merk je dat je last hebt van een drugsverslaving? Neem dan direct contact op met Trubendorffer, zodat je hulp krijgt om van je verslaving af te komen.

Hulp zoeken bij Trubendorffer: Ambulante behandeling

Wil je stoppen met coke? Zoek dan professionele hulp. Trubendorffer biedt ambulante behandelingen aan voor mensen die worstelen met een drugsverslaving. In tegenstelling tot een afkickkliniek waar je voor meerdere weken wordt opgenomen, richt Trubendorffer zich op ambulante hulp bij verslaving. Dit betekent dat je wekelijks bij ons op de behandellocatie langskomt om samen met je behandelaar en door middel van (zelfhulp)groepen aan je verslaving te werken. En dit is wel zo fijn, want op deze manier kun je door blijven gaan met je dagelijkse leven. Neem vandaag contact op met Trubendorffer door te bellen naar 0800 - 999 999 8 en zet de eerste stap naar je herstel.