Rode ogen alcohol

Het effect van alcohol op je ogen

Heb je last van rode ogen? Alcohol kan hiervan een belangrijke oorzaak zijn. Dit komt vaak voor, vooral na het drinken van alcohol. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk en wat zijn de risico’s? Als je merkt dat je vaak last hebt van rode ogen door alcohol, dan is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je last hebt van een alcoholprobleem. Twijfel je hierover en wil je stoppen met alcohol drinken? Neem dan direct contact met ons op via 0800 – 999 999 8, dan kunnen we samen kijken of je last hebt van een alcoholverslaving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom rode ogen na alcohol?

Rode ogen na het drinken van alcohol worden veroorzaakt door de werking van de stof alcohol op het lichaam. Alcohol heeft een vaatverwijdend effect, wat betekent dat het je bloedvaten verwijdt, waaronder die in je ogen. Dit leidt tot een toename van de bloedtoevoer naar de ogen, wat resulteert in de bekende rode kleur. Bovendien veroorzaakt alcohol uitdroging, wat de bloedvaten in de ogen nog meer kan laten opvallen.

Dit kun je doen tegen rode ogen na drinken alcohol

Hoewel rode ogen na alcoholgebruik vaak vanzelf verdwijnen naarmate de effecten van de alcohol in je lichaam afnemen, zijn er enkele tips om rode ogen na alcohol te verminderen:

  • Hydratatie: drink voldoende water om uitdroging te voorkomen en je bloedvaten gehydrateerd te houden.
  • Oogdruppels: oogdruppels kunnen helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie van de ogen na alcoholgebruik.
  • Koelkompressen: breng koelkompressen aan op je gesloten ogen om zwelling en roodheid te verminderen.
  • Rust: geef je lichaam voldoende rust om te herstellen van de effecten van alcohol, inclusief je rode ogen.

De risico’s van rode ogen na alcohol

Rode ogen na het drinken van alcohol veroorzaken meestal geen blijvende schade en verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Toch kunnen ze wijzen op gezondheidsproblemen of overmatig alcoholgebruik. Als je vaak rode ogen hebt na het drinken van alcohol, kan dit betekenen dat je lichaam moeite heeft om alcohol af te breken, wat kan duiden op leverproblemen of andere complicaties.

Ook kunnen rode ogen na het drinken van alcohol wijzen op een alcoholverslaving, waarbij je lichaam steeds meer alcohol nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Als dit het geval is dan is het belangrijk om direct professionele hulp te zoeken, zoals bij Trubendorffer. Ooit ben je begonnen. Vandaag ga je stoppen. Bel 0800 – 999 999 8 om te stoppen met je verslaving.

Stoppen met drinken van alcohol

Als je merkt dat je rode ogen na het drinken van alcohol een terugkerend probleem is, dan is het tijd om na te denken over het stoppen met alcoholgebruik. Het stoppen met drinken van alcohol kan niet alleen de symptomen van rode ogen weghalen, maar kan ook leiden tot een verbetering van je algehele gezondheid en welzijn.

Het kan lastig zijn om zonder hulp te stoppen met drinken, vooral als er een alcoholverslaving in het spel is. Daarom is het belangrijk en dapper om de eerste stap te zetten en om hulp te vragen. Je zult ontdekken dat je niet alleen hoeft te zijn op de weg naar een leven zonder alcohol.

Trubendorffer helpt bij stoppen met drinken van alcohol

Last van rode ogen door alcohol? Als je last hebt van een alcoholverslaving en wilt stoppen met drinken, maar niet weet waar te beginnen, kan Trubendorffer je helpen. Trubendorffer biedt ambulante behandelingen aan voor alcoholverslaving. Dit betekent dat je wekelijks bij ons op de behandellocatie langskomt om aan je verslaving te werken, met behulp van professionele begeleiding en ondersteuning. Na de behandeling keer je terug naar huis en ga je verder met je dagelijkse leven. Onze behandeling stelt je in staat de nodige stappen te zetten om te stoppen met je alcoholverslaving en een gezond leven te leiden. Neem vandaag nog contact met ons op via 0800 – 999 999 8 en word je verslaving de baas.
☎ Bel 0800 - 999 999 8