Relatie met coke gebruiker

De gevolgen

Wanneer je partner, familielid of vriend worstelt met een verslaving, kan dat een enorme impact hebben op jullie relatie. Coke gebruik is een van de vele verslavingen die relaties kunnen verstoren en zelfs kapotmaken. Lees verder over de impact van een relatie met coke gebruiker, hoe het gebruik van coke je relatie kan ontwrichten en wat je kunt doen als je hiermee te maken hebt. Als je relatie er klaar voor is om te stoppen met coke gebruiken, dan kunnen wij helpen. Laat degene ons direct zelf bellen via 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat doet coke met je relatie

Coke, ook bekend als cocaïne, is een krachtige stimulerende drug die een intens gevoel van euforie en energie kan veroorzaken. Voor de gebruiker lijkt het misschien een kortstondige ontsnapping aan problemen, maar voor de mensen om hen heen kan het een nachtmerrie zijn. Het constante verlangen naar de drug kan leiden tot veranderingen in gedrag en persoonlijkheid.

Een relatie met een coke gebruiker kan diverse effecten hebben op je situatie. Het kan leiden tot financiële problemen, omdat geld besteed wordt aan het verkrijgen van de drug in plaats van aan gezamenlijke verantwoordelijkheden. Daarnaast kan het gebruik van coke leiden tot stemmingswisselingen, paranoia en agressie, waardoor communicatie binnen de relatie ernstig wordt verstoord.

Relatie kapot door coke

Helaas is het geen zeldzaamheid dat relaties kapot gaan door coke gebruik. De constante drang naar de drug kan ervoor zorgen dat de verslaafde zijn of haar partner verwaarloost, emotioneel distantieert of zelfs bedriegt. Het kan leiden tot een vicieuze cirkel van leugens, geheimen en manipulatie, waardoor het vertrouwen binnen de relatie volledig verdwijnt.

Het is niet alleen de verslaafde die lijdt onder het gebruik van coke, maar ook de partner. De constante stress, angst en verdriet kunnen leiden tot een gevoel van machteloosheid en isolatie. Het kan moeilijk zijn om steun te vinden, vooral als de verslaafde niet erkent dat er een probleem is of niet openstaat voor hulp.

Coke en vreemdgaan

Een van de meest verwoestende gevolgen van coke gebruik binnen een relatie is vreemdgaan. De drug kan het oordeelsvermogen en de remmingen van een persoon ernstig aantasten, waardoor ze zich overgeven aan risicovol gedrag. Dit kan leiden tot buitenechtelijke affaires, one-night stands of zelfs prostitutie.

Het vreemdgaan veroorzaakt niet alleen pijn en verdriet bij de partner, maar kan ook leiden tot ernstige emotionele schade en trauma. Het herstellen van de relatie met een coke gebruiker na vreemdgaan, vooral in combinatie met verslaving, kan een lang en moeilijk proces zijn.

Trubendorffer hulp bij verslavingen

Heb je een relatie met een coke gebruiker? Als je merkt dat het coke gebruik van je partner, familielid of vriend jullie relatie schaadt, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Je naaste kan zich aanmelden bij Trubendorffer via 0900-999 9998. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt ambulante behandelingen aan voor mensen die worstelen met verslavingen zoals coke. Tijdens deze behandelingen verblijft je naaste niet in een afkickkliniek ver weg, maar kan hij gewoon thuis blijven wonen. Wekelijks zullen er afspraken zijn waarop je naaste naar onze behandellocatie komt om aan de coke verslaving te werken.
☎ Bel 0800 - 999 999 8