Mijn zoon gebruikt coke:

Wat nu?

Home /  Kennis

Wanneer je ontdekt dat je zoon worstelt met een cocaïneverslaving, is het begrijpelijk dat je als ouder met een golf van emoties wordt overspoeld. Een gedachte is waarschijnlijk: mijn zoon gebruikt coke, hoe heeft dit kunnen gebeuren? Ook zullen er mogelijk gevoelens van bezorgdheid, angst en onmacht naar boven komen. Lees verder voor praktisch advies en ontdek effectieve stappen om jouw zoon te ondersteunen bij het overwinnen van zijn drugsgebruik. Als je zoon klaar is om de eerste stap te zetten naar het overwinnen van zijn cocaïneverslaving, moedig hem dan aan om direct contact met ons op te nemen via 0800 - 999 999 8. Wij kunnen hem helpen met professionele hulp.

Mijn zoon gebruikt coke, hoe kan ik hem helpen stoppen?

Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de gezondheid en het welzijn van je zoon. Het is belangrijk om te onthouden dat het stoppen met cocaïnegebruik een complex proces is dat professionele begeleiding vereist. Je kunt dit vaak niet alleen. Trubendorffer biedt ambulante hulp bij verslaving, wat betekent dat jouw zoon wekelijks langs kan komen op een behandellocatie om aan zijn verslaving te werken. Het doel is om hem te ondersteunen en te begeleiden bij het overwinnen van zijn verslaving op een realistische en haalbare manier.

Mijn volwassen zoon gebruikt drugs in ons huis?

Ontdekken dat je zoon drugs gebruikt in je eigen huis is een lastige en zorgelijke situatie die vraagt om een doordachte aanpak. Neem de tijd om de ernst van de situatie te begrijpen en bedenk dat drugsgebruik vaak dieper gewortelde problemen signaleert, zoals een drugsverslaving. Probeer de frequentie en de reden van het drugsgebruik te achterhalen. Het openen van een eerlijk gesprek zonder oordeel kan helpen bij het creëren van een omgeving waarin hij zich vrij voelt om zijn gevoelens en ervaringen te delen. Overleg samen met je zoon om professionele hulp te zoeken. Het inschakelen van professionele begeleiding van Trubendorffer helpt bij het aanpakken van de onderliggende oorzaken van het drugsgebruik en biedt handvatten voor herstel. Laat je zoon weten dat het zoeken naar hulp geen teken van zwakte is, maar een stap in de richting van een gezonder leven.

Hoe kan ik voorkomen dat ik mijn kind verlies aan drugsgebruik?

Hoe kan ik mijn volwassen zoon helpen? Je kind verliezen aan drugs is waarschijnlijk op dit moment je ergste nachtmerrie en je wilt hem graag helpen. Het voorkomen dat je jouw kind verliest aan drugsgebruik is een gedeelde zorg van veel ouders. Helaas ben je in veel situaties afhankelijk van de wil van je kind om van zijn drugsverslaving af te komen. Probeer een stimulerende rol aan te nemen waarin je professionele hulp constant aanmoedigt. Ook is het belangrijk duidelijke grenzen te stellen en zijn drugsgebruik niet te faciliteren.

Mijn kind dealt drugs, wat te doen?

Als je kind drugs dealt, dan is dit enorm schrikken. Communiceer openlijk met je kind om de redenen achter zijn betrokkenheid te begrijpen, zonder oordeel. Overweeg contact op te nemen met de lokale autoriteiten als dat nodig is, ter bescherming van zowel je kind als anderen.

Hoe kan ik mijn verslaafde zoon liefdevol loslaten en toch steun bieden?

Het omgaan met een verslaafde zoon is een uitdagende en emotionele ervaring. Het is essentieel om duidelijke grenzen te stellen om zowel jezelf als je zoon te beschermen. Dit kan onder meer door het vermijden van financiële steun voor zijn verslaving, het weigeren van gedrag dat onaanvaardbaar is, en het vaststellen van consequenties als grenzen worden overschreden. Je verslaafde zoon loslaten kan erg moeilijk zijn, maar het is een belangrijke stap om zowel jezelf als je zoon de ruimte te geven voor groei en herstel.

Trubendorffer helpt bij drugsverslavingen

Als je zoon coke gebruikt dan is het goed om te weten dat er goede hulp bij verslaving is. Trubendorffer staat klaar om je zoon te helpen. Je zoon wordt bij ons niet opgenomen in een kliniek ver weg, maar komt wekelijks bij ons langs bij één van onze behandellocaties om aan zijn verslaving te werken met zijn behandelaar. Moedig je zoon aan om contact met ons op te nemen, via 0800 - 999 999 8.