Hasj of wiet

Heb jij een verslaving?

Hasj of wiet zijn twee van de meest bekende en gebruikte drugs wereldwijd. Vaak worden ze geassocieerd met ontspanning en genot en worden ze door velen gezien als onschuldige recreatieve middelen. Echter, voor sommigen kan hasj of wiet leiden tot problematisch gebruik en verslaving. Lees verder en leer meer over wat hasj en wiet precies voor drugs zijn, wat de verschillen zijn, en hoe verslavend ze kunnen zijn. Ben jij momenteel verslaafd aan hasj of wiet en wil je hiermee stoppen? Neem dan contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998 en plan een intakegesprek in.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is wiet?

Wiet, ook wel bekend als marihuana of cannabis, is een plant die van nature voorkomt en afkomstig is van de Cannabis sativa plant. De gedroogde bloemen en bladeren van deze plant worden meestal gerookt, maar kunnen ook gegeten of gedronken worden in bijvoorbeeld gebak (spacecake) en thee. Wiet bevat verschillende actieve chemicaliën, waaronder delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), dat verantwoordelijk is voor de bedwelmende effecten die je ervaart, wanneer je wiet gebruikt.

Wat is hasj?

Hasj wordt geproduceerd uit de hars van de cannabisplant. Deze hars wordt geperst tot blokken of plakjes en kan vervolgens worden verkruimeld en gerookt, of worden toegevoegd aan eten of drinken. Net als wiet bevat hasj THC en andere cannabinoïden die zorgen voor de effecten op je lichaam en geest.

Hasj of wiet verschil

Het belangrijkste verschil tussen hasj en wiet ligt in de manier waarop ze worden geproduceerd en de concentratie van THC. Hasj is geconcentreerder dan wiet, omdat het alleen de hars van de plant bevat, terwijl wiet de gedroogde bloemen en bladeren omvat. Dit betekent dat hasj over het algemeen sterker is dan wiet en een intenser effect kan hebben.

Wat is verslavender hasj of wiet?

De verslavende potentie van hasj of wiet is vaak onderwerp van discussie. Beide kunnen psychologisch verslavend zijn, wat betekent dat je een sterk verlangen kunt ontwikkelen om ze te blijven gebruiken, zelfs als dit negatieve gevolgen heeft voor je leven. Echter, fysieke afhankelijkheid van hasj of wiet is zeldzaam en komt meestal alleen voor bij langdurig en zwaar gebruik.

Kenmerken wiet of hasj verslaving

Wanneer weet je nu dat je een wiet of hasj verslaving hebt? Er zijn verschillende kenmerken die erop kunnen wijzen dat je een verslaving aan hasj of wiet hebt. Deze kenmerken zijn:

  • Toenemende tolerantie: je merkt dat je steeds meer hasj of wiet nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken.
  • Oncontroleerbaar gebruik: het niet kunnen stoppen met gebruik ondanks pogingen om te minderen of te stoppen.
  • Negatieve gevolgen: het gebruik van hasj of wiet leidt tot problemen op het gebied van werk, school, relaties of je gezondheid.
  • Verwaarlozing van verantwoordelijkheden: gebruik krijgt voorrang boven belangrijke taken en verplichtingen in je dagelijkse leven.
  • Terugtrekking symptomen: bij stoppen met gebruik kunnen ontwenningsverschijnselen optreden, zoals prikkelbaarheid, angst en slapeloosheid.

Trubendorffer hulp bij verslaving

Als je worstelt met een hasj of wiet verslaving, is het belangrijk om hulp te zoeken. Trubendorffer kan jou hierbij helpen. Je komt bij ons wekelijks langs op de behandellocaties voor je behandeling en blijft gewoon thuis wonen. Op deze manier hoef je niet opgenomen te worden in een afkickkliniek. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het overwinnen van je verslaving. Bel nu 0800-999 999 8 voor een intakegesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8