Ben je eerlijk als je dronken bent

Wij helpen je

Als de drank begint te vloeien, veranderen mensen soms in open boeken. De grote vraag is: ben je eerlijk als je dronken bent? Hoe waarheidsgetrouw zijn die woorden die uit je mond rollen als je onder invloed bent? Spreken dronken mensen echt de waarheid? Lees verder en kom achter de complexe relatie tussen alcohol en eerlijkheid. En als je er klaar voor bent om eerlijk met jezelf te zijn wanneer het moment is aangebroken om actie te ondernemen tegen je alcoholverslaving, neem dan vandaag nog telefonisch contact met ons op via 0800 – 999 999 8.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Spreken dronken mensen de waarheid?

“Dronken woorden zijn nuchtere gedachten”. Een uitdrukking die beweert dat alcohol ons in staat stelt om eerlijker te zijn, omdat het onze remmingen vermindert en onze ware gevoelens naar boven brengt. Sommige mensen vinden het misschien gemakkelijker om hun diepste gedachten en emoties te uiten als ze onder invloed zijn.

Ben je eerlijk als je dronken bent? De realiteit is wat complexer. Alcohol beïnvloedt niet alleen ons vermogen om te oordelen, maar het kan ook onze perceptie van de werkelijkheid vertroebelen. Dronken mensen spreken de waarheid is dus niet altijd het geval. Het is eerder vaak een vertekende versie van je gedachten en gevoelens, gekleurd door de invloed van alcohol.

Domme dingen doen als je dronken bent

Naast het spreken van mogelijk onbetrouwbare woorden, kun je onder invloed van alcohol ook domme en impulsieve acties ondernemen. Hier zijn een paar voorbeelden:

Dronken berichten sturen

Hoe vaak heb je niet gehoord van iemand die ’s avonds laat dronken berichten stuurt naar exen, vrienden of familieleden? De drang om te communiceren kan onder invloed toenemen, maar de inhoud van die berichten kan je achteraf veel schaamte bezorgen.

Dronken liefdesverklaring

“Hij zegt dronken ‘ik hou van je'” Een bekend voorbeeld van dronken gedrag is het uiten van onverwachte liefdesverklaringen. Misschien heb je zelf weleens meegemaakt dat een vriend of vriendin na een paar drankjes plotseling verklaart dat ze van je houden. Deze uitingen kunnen oprecht lijken, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze misschien meer te maken hebben met alcohol dan met echte emoties.

Onveilige seks

Dronken mannen en vrouwen kunnen hun oordeelsvermogen verliezen als het gaat om seksueel gedrag. Dit kan leiden tot onveilige seksuele ontmoetingen, met alle mogelijke gevolgen van dien, zoals ongewenste zwangerschap of de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Vechten

Alcohol staat erom bekend dat het agressie kan veroorzaken bij sommige mensen. In een dronken bui kunnen kleine conflicten escaleren tot fysiek geweld, met alle schadelijke gevolgen van dien voor zowel de betrokkenen als hun omgeving.

Veel geld uitgeven

Onder invloed van alcohol kan ons financieel oordeel ook worden aangetast. Mensen geven soms grote bedragen geld uit aan impulsieve aankopen of rondjes voor anderen, zonder rekening te houden met de financiële consequenties.

Zoek hulp als je regelmatig teveel drinkt

Als je merkt dat je regelmatig te veel drinkt en dat dit problemen veroorzaakt in je leven, is het belangrijk om hulp te zoeken. Trubendorffer kan jou helpen met je alcoholverslaving. Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek via: 0800-999 999 8.
☎ Bel 0800 - 999 999 8