Is blowen slecht voor je

wat doet het met je lichaam?

Ongeveer 25% van de Nederlanders heeft wel eens geblowd. Maar is blowen slecht voor je psychische gezondheid? Is blowen slecht voor je lever? En hoe zit het met je uiterlijk? Is blowen bijv. slecht voor je haar? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op je vragen. Ook hebben wij een bewezen effectief behandelprogramma voor mensen die verslaafd zijn geraakt. Je komt daarvoor regelmatig naar één van onze behandellocaties en woont gewoon thuis.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Is blowen slecht voor je?

Blowen is het roken van cannabis (hasj of wiet). De meeste gebruikers ervaren vooral de ontspannende werking van blowen. Maar is blowen slecht voor je? Je verhoogt je risico op psychische problemen als angst en psychoses. Je kunt hersenschade oplopen en bewusteloos raken. Ook is je risico op kanker verhoogd. Bovendien raakt ongeveer 9% van de cannabisgebruikers verslaafd.


Is blowen slecht voor je lever?

Je lever breekt de cannabis af. Het is echter nog niet duidelijk of blowen slecht is voor je lever. Sommige onderzoeken laten zien van wel, andere onderzoekers spreken juist over een mogelijk beschermend effect van cannabis.


Is blowen slecht voor je haar?

Blowen versnelt je stofwisseling, waardoor je haar in eerste instantie sneller gaat groeien. Als je veel blowt, produceert je lichaam meer testosteron, waardoor je hoofdhaar sneller uitvalt en de haargroei op de rest van je lichaam kan toenemen.


Herstel van je cannabisverslaving bij Trubendorffer

Is blowen slecht voor je? Als je een keer blowt, is er meestal niet zoveel aan de hand. Maar regelmatig blowen is zeker niet zonder risico’s. De betrokken medewerkers van Trubendorffer staan klaar om jou te helpen herstellen van je verslaving met ons intensieve behandelprogramma. Je herstelt in je eigen woonomgeving, waarmee je kans op blijvend herstel het grootst is. Wil je meer weten? Je bereikt ons op 0800-999 9998.

☎ Praat nu met een deskundige