Oxycodon snuiven

effect

Honderdduizenden mensen gebruiken de pijnstiller oxycodon en naar schatting tien tot twintig procent van deze mensen raakt eraan verslaafd. Ook zijn er veel mensen die oxycodon recreatief gebruiken. Ze slikken het dan niet alleen, maar gaan bijvoorbeeld ook oxycodon snuiven. Ben jij verslaafd geraakt aan oxycodon? Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose herstel je in je vertrouwde omgeving van je pijnstillerverslaving.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Hoe werkt oxycodon?

Oxycodon is een sterke pijnstiller. Het valt onder de opiaten, die verwant zijn aan heroïne. Wanneer je oxycodon gebruikt, voel je minder pijn en kun je een gelukzalig gevoel krijgen. Ook kun je wat suf worden, waardoor de werkelijkheid wat verder van je af lijkt te staan. Dit gevoel wordt ook wel de oxycodon space genoemd. Vanwege het fijne gevoel wordt oxycodon ook recreatief gebruikt.


Oxycodon snuiven of slikken?

Oxycodon is verkrijgbaar als tablet, capsule of drank. De meeste mensen slikken deze pijnstiller. Vanwege de extra heftige kick zijn er echter ook mensen die de tabletten oxycodon crushen (vermalen) om vervolgens de oxycodon te snuiven. Je voelt je nog euforischer en raakt makkelijk in de oxycodon space.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Oxycodonverslaving

Merk jij dat je regelmatig oxycodon gaat crushen om het vervolgens te snuiven om in de oxycodon space te komen? Lukt het je niet om te stoppen, ook al wil je dat wel? Dan ben je waarschijnlijk verslaafd geraakt. Dit overkomt een aanzienlijke groep gebruikers, dus je hoeft je er niet voor te schamen. Wel is het belangrijk om professionele hulp te zoeken om van je verslaving af te komen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij verslaving aan pijnstillers

Oxycodon snuiven of slikken kan verslavend zijn. Ben je verslaafd aan oxycodon? Bij Trubendorffer helpen we je herstellen met een ambulant behandelprogramma. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen, terwijl je thuis blijft wonen. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs