Overdosis morfine

wat te doen

Je hoort nogal eens dat iemand overlijdt aan een overdosis morfine. Maar wat is een overdosis morfine precies en wat zijn de gevolgen van een overdosis morfine? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft uitleg over een overdosis morfine en wat te doen bij een overdosis morfine. Ook helpen we je herstellen van een pijnstillerverslaving met een behandeling die je volgt op één van onze locaties terwijl je thuis herstelt.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is een overdosis morfine?

Morfine is één van de sterkste pijnstillers en mag daarom alleen door artsen voorgeschreven worden. Vanwege het euforische effect is morfine echter ook populair als recreatieve drug. Zeker wanneer je deze pijnstiller zonder medisch toezicht gebruikt, is het makkelijk om een morfine overdosis in te nemen. Bovendien kan morfine lichamelijk en geestelijk verslavend zijn wanneer je het te lang gebruikt.


Gevolgen van een overdosis morfine

Wanneer je te veel morfine ingenomen hebt, kunnen je hartslag, bloeddruk en ademhaling dalen. Je wordt suf en kunt bewusteloos raken. Ook misselijkheid, obstipatie en hallucinaties kunnen voorkomen bij een morfine overdosis. Bij een ernstige overdosis kun je dood gaan door een overdosis morfine.


Wat te doen bij een overdosis morfine

Heb jij of iemand in je omgeving te veel morfine ingenomen? Schakel dan direct medische hulp in om ernstige schade of zelfs de dood door een overdosis morfine te voorkomen. Bel het alarmnummer en geef aan dat iemand een overdosis morfine heeft ingenomen.


Trubendorffer geeft informatie over veilig gebruik van pijnstillers

Gebruik jij veel pijnstillers en ben je bang voor een overdosis morfine? Of vind je het moeilijk om de morfine af te bouwen? Bel dan 0800-999 9998 en bespreek wat de betrokken medewerkers van Trubendorffer voor jou kunnen betekenen. Met ons intensieve behandelprogramma hebben we al duizenden mensen van hun verslaving helpen herstellen. Zet dus vandaag nog die eerste stap naar een leven dat niet meer bepaald wordt door de pijnstillers.
☎ Praat nu met een deskundige