Grote pupillen

Wanneer krijg je die?

Je pupillen zijn gevoelig voor licht, je stemming en voor medicijnen en drugs. Zo kun je grote pupillen hebben van drugs als XTC, cocaïne en speed. Maar krijg je ook van alcohol grote pupillen? En kun je grote pupillen wegkrijgen op een makkelijke manier? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom je van sommige middelen grote pupillen, oftewel verwijde pupillen krijgt. Ook helpen we je herstellen van je verslaving met een intensief programma dat je volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Grote pupillen van drugs

Behalve door drugs kun je ook verwijde pupillen krijgen door andere oorzaken, zoals verliefdheid, opwinding en hersenletsel. Denk bij iemand met grote pupillen dus niet meteen aan drugsgebruik. Grote pupillen krijg je onder andere bij het gebruik van de volgende drugs:

  • XTC
  • Cocaïne
  • Amfetamine (speed)
  • Marihuana (wiet, hasj)
  • Ketamine
  • LSD

Krijg je van alcohol grote pupillen?

Er zijn mensen die grote pupillen krijgen na alcohol te hebben gedronken. Dit is echter niet altijd het geval, en zeker na veel alcohol kunnen je pupillen ook vernauwen (kleiner worden). Onderzoekers vermoeden dat de grote pupillen na alcohol meer te maken hebben met een goede stemming dan met de alcohol zelf.


Kun je grote pupillen wegkrijgen?

Je kunt grote pupillen na alcohol of drugs niet zomaar wegkrijgen. Je pupillen worden nauwer als je in het licht kijkt. Er bestaan ook oogdruppels die de pupillen vernauwen, maar artsen zullen die niet voorschrijven om grote pupillen bij drugsgebruik tegen te gaan.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving

Heb jij regelmatig grote pupillen door drugs- of alcoholgebruik? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Wij zijn een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante verslavingszorg. Wanneer je besluit om aan ons intensieve behandelprogramma deel te nemen, kom je regelmatig naar één van onze behandellocaties. Met onze persoonlijke begeleiding en zelfhulpgroepen zijn al veel mensen blijvend hersteld van hun verslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8