Symptomen drugsgebruik

welke zijn er?

Vermoed je dat iemand in jouw omgeving drugs gebruikt? Herken de symptomen die op drugsgebruik wijzen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je bij gebruik van drugs symptomen kunt herkennen die op verslaving wijzen en geeft antwoord op de vraag “Wat doet drugs met je gedrag?” Stoppen met drugs kan moeilijk zijn. Maar met ons ambulante behandelprogramma is de kans op blijvend herstel groot. Bovendien blijf je thuis wonen tijdens de behandeling.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Symptomen die op drugsgebruik wijzen

Verschillende drugs hebben verschillende effecten op je lichaam. Onderstaande symptomen kunnen op drugsgebruik wijzen, maar kunnen natuurlijk ook een andere oorzaak hebben. Ga dus niet meteen uit van het ergste, maar ga rustig een gesprek aan. Symptomen van drugsgebruik zijn bijvoorbeeld:

  • Rode ogen, wijde of juist hele nauwe pupillen
  • Geur van alcohol, tabak of cannabis
  • Praten met dubbele tong
  • Hallucinaties
  • Verstoorde coördinatie en onhandigheid
  • Verminderd bewustzijn

Wat doet drugs met je gedrag?

Sommige drugs (uppers, pepmiddelen) zorgen ervoor dat je actiever wordt. Je voelt je energiek, vrolijk en bent extra spraakzaam en beweeglijk. Downers zorgen er juist voor dat je ontspant, sloom en soms giechelig wordt. Bij gebruik van hallucinogene drugs zijn de symptomen te herkennen aan vreemd gedrag, dingen zien die er niet zijn en in zichzelf praten.


Drugsgebruik en verslaving

Bij regelmatig drugsgebruik ligt verslaving op de loer. Als een drugsverslaafde probeert te stoppen of te minderen met drugs, lukt dat niet. Hij/zij is steeds meer tijd kwijt aan het drugsgebruik en liegt erover tegen de omgeving. Andere symptomen van drugsgebruik en verslaving zijn veel ruzie, verwaarlozen van verantwoordelijkheden en financiële problemen.


Stoppen met drugs bij Trubendorffer

Zie jij symptomen die op drugsgebruik of zelfs verslaving wijzen bij jouw naaste? Neem dan contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998. Wij kunnen mensen echter alleen helpen stoppen met drugs wanneer zij dat zelf willen. Wel kunnen we je helpen om het gesprek aan te gaan.
☎ Praat nu met een deskundige