Alternatief voor lorazepam

het kan ook anders

Artsen adviseren soms lorazepam voor angst- en slaapstoornissen, maar niet iedereen wil zo’n medicijn gebruiken. Maar wat is het alternatief voor lorazepam? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit welke alternatieven er voor lorazepam zijn, zodat jij een minder verslavend alternatief voor lorazepam kunt kiezen. Ben je verslaafd geraakt? Ook dan helpen we je herstellen met een bewezen effectief behandelprogramma dat je volgt terwijl je thuis woont.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.


Wat is lorazepam?

Lorazepam is een benzodiazepine: een slaap- en kalmeringsmiddel. Het wordt ook wel gebruikt bij de behandeling van epilepsie en spierspasmen en bij mensen die stoppen met alcohol. Een groot nadeel van lorazepam is dat het al binnen enkele weken lichamelijk en geestelijk verslavend is. Wij helpen je daarom met informatie over alternatieven voor lorazepam.


Wat is het alternatief voor lorazepam?

Als alternatief voor lorazepam kun je een korter werkende benzodiazepine gebruiken, zoals temazepam of oxazepam. Ook kan je arts een ander soort slaapmiddel voorschrijven, zoals zopiclon. Sommige mensen geven de voorkeur aan een natuurlijk alternatief voor lorazepam, zoals valeriaan of melatonine. Ook die middelen zijn echter niet zonder gevaar en kun je beter onder medische begeleiding gebruiken.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021


Verslaafd aan lorazepam

Ben je verslaafd geraakt aan lorazepam of een alternatief voor lorazepam? Dan ben je niet alleen. Bij Trubendorffer helpen we je door de ontwenningsverschijnselen heen en bouw je gezonde ontspannings- en slaapgewoontes op met cognitieve gedragstherapie. Je krijgt bovendien steun van lotgenoten. Je woont thuis en volgt de behandeling online of op een van onze behandellocaties.


Trubendorffer helpt bij verslaving aan benzodiazepines

Ben jij op zoek naar een alternatief voor lorazepam of heb je hulp nodig om te stoppen met dit slaapmiddel of een natuurlijk alternatief voor lorazepam, zoals melatonine? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Stoppen met verslavende medicijnen hoef je niet in je eentje te doen.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs