Sterk slaapmiddel zonder recept

waarom is dit geen goed idee?

Er zijn veel mensen die op zoek gaan naar een goed slaapmiddel zonder recept. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom het geen goed idee is om een sterk slaapmiddel zonder recept of begeleiding van een arts te gebruiken. Doe je dat toch en merk je dat je er niet mee kunt stoppen? Dan helpen wij je herstellen van je verslaving terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

12 Tips om veilig je medicatie af te bouwen
Wil je veilig afbouwen van medicatie? Doe dit dan altijd samen met je arts. Download nu onze 12 tips afbouwen van medicatie
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het écht helemaal gratis.

Slaapproblemen

Ongeveer 1 op de 10 volwassenen slaapt zo slecht, dat ze er overdag regelmatig last van hebben. Een groot deel van hen probeert slaapmiddelen om zo toch een goede nachtrust te krijgen. Wil je niet naar je huisarts, dan ben je mogelijk op zoek naar een goed slaapmiddel zonder recept.


Sterk slaapmiddel zonder recept

Artsen schrijven als slaapmiddel meestal benzodiazepines voor, zoals temazepam of zopiclon. Je kunt ook melatonine gebruiken. Dit middel is verkrijgbaar zonder recept, maar heeft wel degelijk risico’s, zoals bijvoorbeeld een verstoord slaapritme. Raadpleeg dus altijd een arts als je slaapmiddelen wilt gebruiken.

Ruim 2,7 miljoen volwassen Nederlanders hebben al een keer slaap- of kalmeringsmiddelen gebruikt.
Trimbos Instituut, 2021

Verslaafd aan slaapmiddelen

Een belangrijk nadeel van slaapmiddelen is dat je er makkelijk verslaafd aan kunt raken. Dit geldt niet alleen voor benzodiazepines, maar ook voor een sterk slaapmiddel zonder recept. Je lichaam went eraan, waardoor je er steeds minder effect van merkt en geneigd bent om meer te gaan gebruiken. Vaak krijg je ook het idee dat je zonder het slaapmiddel sowieso niet goed slaapt.


Herstel van je verslaving bij Trubendorffer

Gebruik jij regelmatig een sterk slaapmiddel zonder recept en kun je niet meer zonder? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Wij helpen je herstellen van je verslaving. Je komt daarvoor naar één van onze behandellocaties, waar je persoonlijke begeleiding krijgt en deelneemt aan zelfhulpgroepen. Tijdens deze intensieve behandeling woon je gewoon thuis, waarmee de kans op blijvend herstel het grootst is.
 

"Ik heb een beter beeld gekregen hoe het afbouwen van mijn medicatie in zijn werk gaat. Samen met mijn arts heb ik inmiddels een duidelijk plan in kaart gebracht." – Matthijs