Elke dag blowen

Risico's

Heel wat mensen steken regelmatig een joint op om te ontspannen. Maar hoe gevaarlijk is elke dag blowen eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de risico’s zijn van langdurig dagelijks blowen. Eén van de risico’s van veel blowen is verslaving. Wij kunnen je helpen stoppen met blowen met een effectief behandelprogramma, dat je bij ons volgt terwijl je gewoon thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de risico’s van elke dag blowen?

Elke dag blowen beschadigt je hersenen, zeker wanneer je jonger bent dan 25 jaar en je hersenen zich nog ontwikkelen. Daardoor kun je problemen krijgen met je geheugen, informatieverwerking, concentratie en het controleren van je emoties. Ook psychische problemen komen veel voor als je vaak blowt, zoals angst, psychose en depressie.


Dagelijks blowen: de gevolgen voor je lichaam

Behalve hersenschade verhoogt dagelijks blowen je risico op kanker door de teer in de joints. Door de aanmaak van extra testosteron ontstaan hormoonstoornissen en kun je minder vruchtbaar worden.


Verslaafd aan blowen?

Ongeveer 9% van de cannabisgebruikers raakt verslaafd aan blowen. Cannabis zorgt voor zowel een geestelijke als een lichamelijke afhankelijkheid. Wanneer je ineens stopt na dagelijks blowen zijn de gevolgen vaak heftig. Je krijgt ontwenningsverschijnselen en snakt ontzettend naar een joint. Schaam je hier niet voor en zoek professionele hulp om te stoppen met blowen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Verslaafd door langdurig dagelijks blowen? Trubendorffer helpt

Elke dag blowen verhoogt je risico’s op lichamelijke, geestelijke en sociale problemen. Stoppen met blowen is echter niet altijd makkelijk. Onze ervaren medewerkers helpen je herstellen met een intensief programma, dat je volgt terwijl je thuis blijft wonen. Je komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor begeleiding en lotgenotencontact. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst. Bel ons dus vandaag nog op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8