Wat doet blowen met je?

Risico's

Gemiddeld heeft een kwart van de volwassen Nederlanders ooit geblowd. Maar wat doet blowen met je? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie over blowen. Ben je verslaafd geraakt? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je terwijl je thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is blowen?

Blowen is het roken van cannabis (marihuana, hasj, of wiet). Uit onderzoek onder volwassenen in het uitgaansleven blijkt dat ruim 75% van hen wel eens blowt. Ongeveer 9% van de cannabisgebruikers raakt eraan verslaafd.


Wat doet blowen met je?

De meeste mensen blowen vanwege de ontspannende werking van cannabis. Na het roken van een joint voel je je rustig en sloom. Sommige mensen krijgen lachstuipen van blowen. Als je te veel blowt of er nog geen ervaring mee hebt, bestaat de kans dat je er juist negatieve effecten van ervaart, zoals angst en psychoses met hallucinaties en paranoia. Blowen kan ook tot bewusteloosheid leiden.


Risico’s van blowen

Wat doet blowen met je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Bij langdurig gebruik kun je hersenschade oplopen door cannabis. Je krijgt dan problemen met je geheugen en kunt je emoties niet goed onder controle houden. Doordat bij het blowen teer vrijkomt (veel meer dan in gewone sigaretten), is bovendien je risico op kanker van je mond, hals en longen verhoogd.


Cannabisverslaving

Mensen die regelmatig blowen, lopen het risico om er geestelijk en/of lichamelijk aan verslaafd raken. Als je stopt, ervaar je ontwenningsverschijnselen als angst en onrust. Om die te onderdrukken, steek je makkelijk weer een joint op, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.


Trubendorffer helpt je stoppen met blowen

Dus wat doet blowen met je? Als je merkt dat je wilt stoppen vanwege de nadelen, bel dan 0800-999 9998. Trubendorffer biedt een intensief behandelprogramma, dat je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8