Detoxen thuis

Of in een kliniek

Wanneer je wilt stoppen met drugs of andere verslavende middelen is het soms nodig om lichamelijk af te kicken. Detoxen kan thuis als een middel niet al te verslavend is. Maar thuis detoxen is niet altijd mogelijk, en dan is een opname in een afkickkliniek soms nodig. Ga je zelf detoxen en wil je daarna blijvend van je verslaving herstellen? Dan helpen we je bij Trubendorffer met ons intensieve behandelprogramma, dat je volgt terwijl je thuis woont. Natuurlijk kun je ook bij ons terecht na een detoxbehandeling in een verslavingskliniek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wanneer kan detoxen thuis?

Verschillende drugs, medicijnen en middelen als tabak (nicotine) en alcohol zijn lichamelijk verslavend. Je lichaam went eraan en je ervaart ontwenningsverschijnselen wanneer je stopt. Als de afkickverschijnselen niet al te erg zijn, is detoxen thuis een prima optie. Zo kun je bijvoorbeeld stoppen met roken zonder opname in een afkickkliniek.


Zelf detoxen of naar een afkickkliniek?

Thuis detoxen is niet verstandig als een middel erg verslavend is of wanneer je erg veel last van ontwenningsverschijnselen hebt. In plaats van detoxen thuis kun je dan beter onder medische begeleiding afkicken in een verslavingskliniek. Nadat je lichaam vrij is van het verslavende middel volgt de rest van de behandeling. Die kun je ook thuis volgen, bijvoorbeeld met het behandelprogramma van Trubendorffer.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Herstellen van je verslaving bij Trubendorffer

Trubendorffer is geen afkickkliniek, maar we helpen je wel aan de juiste behandeling. Ons bewezen effectieve programma volg je terwijl je thuis woont. Je leert omgaan met de factoren die zorgen dat je het verslavende middel leert gebruiken. Naast begeleiding door onze betrokken professionals ga je ook aan de slag in zelfhulpgroepen met andere (ex-)verslaafden.


Contact met Trubendorffer

Of je nu gaat detoxen thuis of in een kliniek, daarna kun je het behandelprogramma van Trubendorffer volgen. Daarmee is jouw kans op permanent herstel van je verslaving het grootst. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800 999 9998.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.