Detoxen

Van alcohol, drugs of medicijnen

Home /  Kennis / Detoxen

Om van lichamelijk verslavende middelen af te komen, kan detoxen nodig zijn. Maar wat is een detox en hoe werkt detoxen eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer detoxen nodig is en wanneer je ook zonder opname in een afkickkliniek van je verslaving kunt herstellen. Met ons intensieve behandelprogramma helpen we je van je verslaving af terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is detoxen?

Wat is een detox precies? Wanneer je middelen gebruikt die lichamelijk verslavend zijn, went je lichaam eraan. Als je dan stopt, ervaar je ontwenningsverschijnselen. Bij een detox stop je met een verslavend middel, net zo lang totdat je lichaam er helemaal vrij van is. Je kunt dan nog steeds ontwenningsverschijnselen ervaren, maar die worden in de loop van de tijd minder. Daarbij speelt vaak de psychische afhankelijkheid een grote rol.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Hoe werkt detoxen?

Soms kun je thuis detoxen, bijvoorbeeld als je een mildere verslaving hebt of niet veel last hebt van ontwenningsverschijnselen. Maar voor detoxen is vaak een opname in een verslavingskliniek nodig. Je stopt dan onder medische begeleiding met het verslavende middel en krijgt hulp om de ergste ontwenningsverschijnselen te onderdrukken. Na een paar dagen tot weken is het middel uit je lichaam verdwenen en kun je de rest van de behandeling gaan volgen om terugval te voorkomen.


Detoxen en behandeling bij Trubendorffer

Bij Trubendorffer helpen we je als je thuis wilt detoxen. Denk je “wat is detoxen moeilijk, daar heb ik hulp bij nodig”? Bel dan 0800 999 9998 voor een gesprek met de betrokken professionals van Trubendorffer. Wij zijn geen afkickkliniek, maar kunnen je wel verwijzen naar een goede kliniek om te detoxen. De rest van de behandeling volg je dan bij ons, terwijl je gewoon thuis woont. Met dit intensieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen blijvend van hun verslaving hersteld. Wanneer mogen we jou helpen?

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.