Fases afkicken

herstellen op jouw manier

Herstellen van je verslaving duurt lang. Nadat je besloten hebt om te stoppen, ga je eerst lichamelijk afkicken. Daarna volg je een behandeling die gericht is op de psychologische factoren van je verslaving. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de fases van afkicken inhouden. Wij werken met een intensief behandelprogramma dat je volgt terwijl je thuis woont. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat zijn de fases van afkicken?

De eerste stap in herstel van je verslaving is je besluit om te stoppen. Daarna moet je lichaam vrij worden van het verslavende middel. Stoppen met verslavende middelen op eigen kracht is vaak moeilijk vanwege de ontwenningsverschijnselen. Zoek daarom professionele hulp. Je kunt kiezen voor een tijdelijke opname in een afkickkliniek, maar afkicken kan in een aantal gevallen ook thuis. De ervaren deskundigen van Trubendorffer geven je graag advies over de manier waarop jij het beste kunt afkicken.


Na het afkicken

Ook in de fases na het afkicken is professionele hulp belangrijk. Een psychologische behandeling vergroot de kans op blijvend herstel. Je leert omgaan met de factoren die tot je verslaving hebben geleid en voorkomt dat je opnieuw gaat gebruiken.


Stoppen met je verslaving bij Trubendorffer

Als je eenmaal verslaafd bent geweest, duurt het vaak jaren voordat je echt helemaal van je verslaving af bent. Trubendorffer werkt met een combinatie van abstinentie (geheelonthouding), cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact met andere (ex-)verslaafden. Je woont gewoon thuis tijdens de behandeling. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen blijvend van hun verslaving hersteld.


Trubendorffer biedt hulp bij verslaving

Wil jij meer weten over de behandelmogelijkheden tijdens de fases van het afkicken? Bel dan 0800 999 9998 voor een gesprek met de professionals van Trubendorffer. Wij helpen je graag kiezen voor de behandeling die bij jou past.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.