Ontgiften

wat is dat?

Om te herstellen van je verslaving aan drugs of andere middelen is je lichaam ontgiften de eerste stap. Maar wat is ontgiften precies en waarom is ontgifting eigenlijk nodig? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat ontgiften inhoudt. Wij helpen je daarna met het psychologische herstel van je verslaving met een intensief behandelprogramma. Dat volg je online of op een van onze behandellocaties, terwijl je thuis woont. Daarmee is jouw kans op herstel het grootst.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is ontgiften?

Je lichaam ontgiften betekent letterlijk: ‘gif uit je lichaam verwijderen’. Een ander woord voor ontgiften is detoxen. Wanneer je stopt met een verslavend middel is de kans groot dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen. Je kunt daarom kiezen voor een opname in een afkickkliniek voor de ontgifting. Je stopt dan in gemiddeld één tot drie weken met de drugs of andere middelen onder medische begeleiding.


Waarom is ontgifting nodig?

Zolang het verslavende middel in je lichaam zit, kun je niet herstellen van je verslaving. Je begint daarom met lichamelijk afkicken, oftewel ontgiften. Daarna ga je aan de slag met de psychologische kant van je verslaving. De psychologische behandeling kun je in een verslavingskliniek volgen, maar opname is daarvoor meestal niet nodig. Trubendorffer is gespecialiseerd in ambulante verslavingszorg, die je volgt terwijl je thuis woont.


Stoppen met je verslaving bij Trubendorffer

Het bewezen effectieve behandelprogramma van Trubendorffer bestaat uit abstinentie (geheelonthouding) in combinatie met cognitieve gedragstherapie en zelfhulpgroepen met andere (ex-)verslaafden. Daarmee zijn al duizenden mensen blijvend met hun verslaving gestopt.


Trubendorffer helpt je kiezen voor passende verslavingszorg

Wil je van je verslaving af, maar weet je niet of ontgiften nodig is? Twijfel je tussen opname in een afkickkliniek en behandeling thuis? Neem dan contact op met Trubendorffer via telefoonnummer 0800 999 9998. Onze deskundigen helpen je graag kiezen voor een behandeling die bij jou past.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.