Blowen effecten

positief en negatief

De meeste mensen blowen vanwege de positieve effecten. Maar blowen heeft ook negatieve effecten, zoals verslaving. Wat zijn de effecten van blowen precies? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat bij eenmalig of regelmatig blowen de effecten zijn op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je herstellen met een intensief behandelprogramma dat je bij ons volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat zijn de effecten van blowen?

De meeste mensen ervaren van blowen positieve effecten. Je voelt je kalm en ontspannen. Sommige mensen worden lacherig als ze cannabis (hasj of wiet) roken.


Blowen: de negatieve effecten

Mensen die voor het eerst blowen kunnen effecten ervaren als angst of paniek. Je reactievermogen vermindert en je kunt flauwvallen. Sommige gebruikers krijgen een cannabispsychose, waarbij ze hallucineren en paranoïde kunnen worden. Je kunt ook een bad trip krijgen, waarbij je je tot wel dagenlang suf, misselijk en paniekerig voelt.


Risico’s van wiet: effecten de volgende dag en daarna

Na het gebruik van hasj of wiet zijn de effecten de volgende dag niet altijd uitgewerkt. Zo kun je na blowen effecten ervaren van een cannabiskater, die op een alcoholkater lijkt. Je bent moe en suf door de effecten van de cannabis zelf en omdat je vaak uitgedroogd bent na een avond flink blowen. Blowen is ook verslavend, wanneer je het regelmatig doet. Bovendien verhoog je je risico op kanker, seksuele problemen en onvruchtbaarheid als je regelmatig blowt.


Trubendorffer helpt bij verslaving aan blowen

Ervaar jij na het blowen effecten waar je niet zo blij van wordt? Vraag jezelf dan eens af of je misschien verslaafd bent geraakt aan de cannabis. Om je te helpen herstellen, heeft Trubendorffer een ambulant behandelprogramma, waarmee al veel mensen zijn hersteld van hun verslaving. Je blijft thuis wonen terwijl je regelmatig behandelingen en groepssessies volgt op één van onze locaties. Wil je meer weten? Bel ons dan op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8