Acamprosaat

Zuchtremmer

Acamprosaat kan voorgeschreven worden aan patiënten met een alcoholverslaving. Dit medicijn beïnvloedt de hersenen en neemt het verlangen naar alcohol weg. Het kan uw patiënt tijdens de ontwenningsfase helpen om van het verslavende middel af te blijven.

Als huisarts komt het voor dat u de eerste bent die verslaving opmerkt. Acamprosaat kan helpen om van de verslaving af te komen, maar het werkt vooral in combinatie met de juiste begeleiding. Bij Trubendorffer bieden we professionele, ambulante hulp die minder kans geeft op terugval. Voorafgaand aan de ambulante behandeling wordt vaak een detoxificatie gedaan bij onze ketenpartner Fundamentum. Vraag gerust om meer informatie of verwijs uw patiënt direct naar Trubendorffer door. Aanmelden is heel eenvoudig via ZorgDomein.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega


Campral dosering

De merknaam van acamprosaat is Campral. Het is verkrijgbaar in tabletten van 333 mg (Farmacotherapeutisch Kompas). Laat uw patiënt starten met Campral direct nadat het alcoholgebruik is gestopt of kort voor het einde van een ontwenningskuur. De Campral dosering moet voorgeschreven en gecontroleerd worden door een gekwalificeerde arts. Campral bij alcohol veroorzaakt vaak diarree. Raadpleeg de Campral bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.


Campral werking bij alcoholgebruik

Acamprosaat is een zuchtremmer die ervoor zorgt dat de behoefte aan alcohol vermindert. Het beïnvloedt bepaalde lichaamseigen stoffen (neurotransmitters) in de hersenen, waardoor de patiënt minder zin krijgt in alcohol. De Campral werking is niet bij iedereen even sterk. De patiënt moet het middel consequent gebruiken, ook als er tussentijds sprake is van een terugval en tijdelijk alcoholgebruik. Ook motivatie is nodig voor een goed effect. Daarvoor is intensieve psychosociale begeleiding heel belangrijk. Op die manier voorkomt de patiënt alcoholgebruik in de toekomst.


Verwijs uw patiënt door naar Trubendorffer

Trubendorffer biedt een ambulante behandeling waarbij we samen met de patiënt werken aan de alcoholverslaving op mentaal vlak. Gedurende de behandeling blijft de patiënt thuis wonen en vragen we om regelmatig naar de behandellocaties te komen. We integreren de geleerde vaardigheden direct in het dagelijks leven. Dat is goed voor het herstel en het verkleint de kans op een terugval. Wilt u uw patiënt direct doorverwijzen naar Trubendorffer? Dat is heel eenvoudig via ons intercollegiale telefoonnummer of via ZorgDomein.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega