Sombere gevoelens

oorzaken

Vrijwel iedereen heeft wel eens sombere gevoelens. Maar houden deze te lang aan en heb je er echt last van, trek dan aan de bel. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose is gespecialiseerd in het helpen van mensen die behalve een verslaving ook een psychische aandoening hebben, zoals depressie. Je volgt een intensief behandelprogramma op één van onze behandellocaties en blijft gewoon thuis wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Sombere gevoelens of depressie?

Het is heel normaal om je af en toe somber te voelen. Maar ben je gedurende minimaal twee weken erg somber, geniet je niet meer van leuke dingen en interesseert het je allemaal niets meer? Dan kan het zijn dat je een depressie hebt. Blijf daar niet mee zitten, maar praat erover en zoek professionele hulp.


Oorzaak sombere gevoelens

Problemen op je werk, ruzie met je partner, langdurig koud en grijs weer: allemaal mogelijke oorzaken waardoor je je een tijdje somber voelt. Ook verslaving kan een oorzaak zijn van sombere gevoelens. Je bent de grip op je gedrag kwijt en voelt je schuldig omdat je niet kunt stoppen met het verslavende middel of de verslavende activiteit. Sociale isolatie, ruzie, verwaarlozen van verantwoordelijkheden en financiële problemen door je verslaving kunnen allemaal leiden tot sombere gevoelens.


Verslaving en dubbele diagnose

Een verslaving kan ervoor zorgen dat je een depressie krijgt. Verslaving zorgt voor veranderingen in je hersenen en ook problemen met de buitenwereld kunnen leiden tot somberheid. Andersom kan een depressie een verslaving in de hand werken, wanneer je bijvoorbeeld alcohol, eten of gokken gaat gebruiken om je beter te voelen.


Herstellen bij Trubendorffer

Heb jij regelmatig last van sombere gevoelens en een verslaving? Neem dan contact op met Trubendorffer om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Met ons intensieve behandelprogramma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving en bijkomende problemen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8