Neerslachtigheid

Wij bieden hulp

Veel mensen hebben wel eens te maken met neerslachtigheid. Maar wat is neerslachtigheid precies? En heb je voor herstel van neerslachtigheid medicijnen nodig of juist niet? Trubendorffer- Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft van neerslachtigheid de betekenis en helpt je er vanaf. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het helpen van mensen die behalve een verslaving ook andere psychische problemen hebben.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is neerslachtigheid?

Neerslachtig is een ander woord voor een somber of ‘down’ gevoel. Af en toe somber zijn is normaal. Maar als je langer dan twee weken het grootste deel van de dag last hebt van neerslachtigheid kan er sprake zijn van een depressie. Dat gaat vaak samen met andere symptomen, zoals niet meer genieten, slecht slapen en gewichtsverandering. Ook zien mensen bij langdurige neerslachtigheid de betekenis van hun bestaan vaak niet meer.


Neerslachtigheid en verslaving

Neerslachtigheid ontstaat door een combinatie van factoren, waaronder bepaalde persoonlijkheidskenmerken, nare gebeurtenissen en een verstoring van neurotransmitters in je hersenen. Ook kan neerslachtigheid door drugs en/of alcohol ontstaan. Probeer je neerslachtigheid niet met alcohol of drugs te onderdrukken, daarmee kunnen je klachten verergeren. Bovendien kun je in een vicieuze cirkel belanden en verslaafd raken.


Behandeling bij dubbele diagnose

Artsen kunnen bij ernstige neerslachtigheid medicijnen als antidepressiva adviseren. Daarnaast is psychologische behandeling voor veel mensen effectief. Ben je door je neerslachtigheid aan alcohol of drugs verslaafd geraakt? Ook dan staan de professionals van Trubendorffer klaar om je te helpen. Ons behandelprogramma is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Je woont thuis en komt naar een van onze behandellocaties voor hulp. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel het grootst.


Trubendorffer helpt

Ben jij door neerslachtigheid meer drugs of alcohol gaan gebruiken? En wil je herstellen van je depressie en verslaving? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Met onze intensieve behandeling zijn al veel mensen met een dubbele diagnose hersteld.

☎ Bel 0800 - 999 999 8