Narcotics anonymous

behandelmethode

Heb jij last van een drugsverslaving? Dan kun je bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose terecht om te herstellen van je verslaving met een ambulant programma. Daarnaast kun je ondersteuning zoeken bij Narcotics Anonymous. NA Nederland organiseert bijeenkomsten waar lotgenoten elkaar volgens een vast stappenplan ondersteuning bieden.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe werkt Narcotics Anonymous (NA) Nederland?

De combinatie van een persoonlijk behandelprogramma met lotgenotencontact kan heel zinvol zijn. Je begrijpt elkaar en weet wat de ander doormaakt. De Narcotics Anonymous Nederland (NA Nederland) werkt op basis van het Minnesota-model, net als de Anonieme Alcoholisten (AA). Je bezoekt iedere week één of meer NA meetings, samen met andere mensen die van hun drugsverslaving herstellen. Je ondersteunt elkaar aan de hand van 12 vaste stappen.


Waarom is Trubendorffer anders dan is Narcotics Anonymous?

Trubendorffer – Hulp bij verslaving is een officieel erkende GGZ-instelling. Anders dan bij Narcotics Anonymous (NA) werken onze professionals op basis van een ambulant programma op één van onze behandellocaties, waarbij we mensen helpen herstellen van hun verslaving. Opname in een kliniek is meestal niet nodig. Zo nodig kunnen we je verwijzen naar andere instanties voor specifieke hulp, zoals bijvoorbeeld voor een detoxbehandeling.


NA-meetings

De NA meetings die in Nederland georganiseerd worden, volgen het model dat Narcotics Anonymous internationaal hanteert. Je volgt een programma van 12 stappen, die gebaseerd zijn op een aantal geestelijke principes. Zo geef je je over aan een hogere macht en is het de bedoeling dat je je fouten erkent en goedmaakt. De NA heeft meetings in Nederland op veel plekken, zodat je altijd in de buurt terecht kunt.


Herstellen van je drugsverslaving

Wanneer je van je drugsverslaving wilt herstellen, kan lotgenotencontact heel zinvol zijn. Je kunt daarvoor terecht bij Narcotics Anonymous. Voor meer inzicht in je eigen situatie en een persoonlijk behandelprogramma kun je je aanmelden bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons behandelprogramma zijn al veel mensen van hun verslaving hersteld. Bel ons op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8