Meer blowen door corona

Trubendorffer helpt je

Merk jij dat je meer bent gaan blowen door corona? Probeer je cannabisgebruik dan te beperken om gezondheidsproblemen te voorkomen. Lukt het niet om zelf te stoppen met blowen? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Met ons online behandelprogramma krijg je intensieve persoonlijke begeleiding, waardoor je kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst is.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Zijn mensen meer gaan blowen door corona?

Volgens de Grote Uitgaansmonitor 2020 zijn er grofweg twee groepen te onderscheiden als het gaat om veranderd drugsgebruik tijdens de coronacrisis. Een deel van de mensen is minder gaan gebruiken, voornamelijk omdat ze minder uitgaan. Er is ook een groep mensen die aangeeft sinds de lockdown juist meer te gebruiken, bijvoorbeeld meer te blowen door corona. Zij ervaren meer stress en grijpen daarom makkelijker naar een joint om te ontspannen.


Risico’s van blowen

Cannabis (marihuana, hasj, wiet) is een van de meest gebruikte drugs in Nederland. Blowen is echter niet zonder gevaren. Bij regelmatig gebruik tast cannabis je hersenen aan, waardoor je problemen kunt krijgen met je geheugen en je concentratie. Ook psychische problemen als depressie en psychose kunnen verergeren door cannabis. Bovendien tast blowen je longen aan. Mogelijk ben je daardoor ook vatbaarder voor luchtweginfecties, waaronder corona.


Stoppen met blowen

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling die gespecialiseerd is in ambulante verslavingszorg. Ons online behandelprogramma is even effectief als hulp op een van onze behandellocaties. Alles wat je leert, kun je meteen toepassen. Bovendien kun je herstellen van je cannabisverslaving waar en wanneer je maar wilt.

Al een flinke tijd worstelde ik met een wietverslaving. Op het moment dat ik hier iets aan wilde gaan doen, brak het coronavirus uit. Over online therapieën was ik enigszins sceptisch; zou dit net zo effectief kunnen zijn als face-to-face behandelingen? Toch ging ik ervoor en het resultaat was precies waar ik naar streefde: een verslavingsvrij leven!
- Vince


Contact met Trubendorffer

Ben jij meer gaan blowen door corona? Of heb je vragen over drugsgebruik of de online behandeling van Trubendorffer? Onze deskundigen staan klaar om je vragen te beantwoorden. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998. Wanneer kunnen we jou helpen om je leven zonder verslaving weer op te pakken?
☎ Bel 0800 - 999 999 8