Hoe weet je of je dronken bent?

Lees hier hoe dat zit

Home /  Kennis

Alcoholgebruik is voor velen een sociaal geaccepteerd fenomeen. Een drankje op zijn tijd kan ontspannend zijn en bijdragen aan gezelligheid. Echter, wanneer dat ene drankje uitmondt in overmatig gebruik, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Hoe weet je of je dronken bent? Het is belangrijk om de tekenen van dronkenschap bij jezelf te herkennen, zodat je op tijd kunt ingrijpen en eventuele problemen kunt voorkomen. Als je te vaak dronken bent dan is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Wij kunnen je hierbij helpen. Bel ons vandaag nog via 0800 - 999 999 8.

Hoe herken je de tekenen van dronkenschap bij jezelf?

Het is niet altijd even makkelijk om de grens tussen aangeschoten en dronken te herkennen. Aangeschoten zijn kan gepaard gaan met een lichte euforie, ontspanning en verminderde remmingen. Je voelt je mogelijk losser in sociale situaties en ervaart een zekere mate van plezier. Echter, zodra het alcoholgebruik toeneemt, kunnen de effecten veranderen. De grote vraag blijft: hoe weet je of je dronken bent?

Wanneer ben je dronken en wanneer aangeschoten

Het kan soms lastig zijn om het moment te herkennen waarop aangeschoten overgaat in dronkenschap. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals je lichaamsgewicht, tolerantie voor alcohol, en de snelheid waarmee je drinkt. Over het algemeen wordt aangenomen dat je dronken bent wanneer je de controle over je gedrag en denkprocessen begint te verliezen, en wanneer de fysieke effecten van alcohol duidelijk merkbaar zijn.

Welke signalen wijzen erop dat je dronken bent?

Hoe weet je of je dronken bent? Dronkenschap gaat vaak gepaard met duidelijkere tekenen dan slechts aangeschoten zijn. Hier zijn enkele signalen die erop kunnen wijzen dat je dronken bent:

  • Spraakverandering: je spraak kan onduidelijk worden, je kunt gaan slissen of woorden verkeerd uitspreken.
  • Coördinatieproblemen: je kunt moeite hebben met lopen, struikelen of je evenwicht verliezen.
  • Veranderd gedrag: dronkenschap kan leiden tot impulsiviteit, agressie of juist apathie.
  • Verminderde cognitieve functies: je concentratievermogen en reactiesnelheid kunnen afnemen, waardoor je bijvoorbeeld langzamer reageert dan normaal.

Wat voel je als je dronken bent?

De fysieke en mentale effecten van dronkenschap kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je geslacht, gewicht, tolerantie voor alcohol en de snelheid waarmee je drinkt. Hoe weet je als je dronken bent? Over het algemeen kun je de volgende dingen voelen:

  • Verminderde remmingen: je bent mogelijk meer geneigd risico's te nemen en dingen te doen die je nuchter niet zou doen.
  • Vermoeidheid: alcohol kan een verdovend effect hebben, waardoor je vermoeider wordt dan normaal.
  • Misselijkheid en braken: overmatig alcoholgebruik kan leiden tot maagklachten en braken als reactie op de giftige stoffen in alcohol.
  • Black-outs: dronkenschap kan leiden tot geheugenverlies, waarbij je je later mogelijk niet meer kunt herinneren wat er is gebeurd.

Hulp bij alcoholverslaving bij Trubendorffer

Heeft jouw drankje op zijn tijd zich ontwikkeld tot een alcoholverslaving? Dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Trubendorffer biedt ambulante behandelingen aan voor mensen die willen werken aan hun alcoholverslaving. Bij de ambulante behandelingen van Trubendorffer kom je wekelijks langs op één van onze behandellocaties om aan je verslaving te werken, zonder dat je in een afkickkliniek ver weg hoeft opgenomen te worden. Dit werkt volgens ons effectiever, omdat je leert om te gaan met de dagelijkse prikkels. Als jij worstelt met een alcoholprobleem, neem dan meteen contact met ons op voor professionele hulp. Maak vandaag nog een afspraak via: 0800-999 999 8.