Helium inademen

wat zijn de risico's

De meeste mensen kennen het wel: wanneer je helium inademt, bijvoorbeeld uit een ballon, krijg je een rare piepstem en word je licht in je hoofd. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat helium inademen gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn. Ook verslaving aan helium komt voor. Trubendorffer geeft informatie en biedt ondersteuning bij verslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Helium inademen

Helium is een gas zonder geur, kleur of smaak. Het wordt onder andere gebruikt in ballonnen, die daardoor blijven zweven. Het wordt ook gebruikt voor luchtballonnen en luchtschepen. Wanneer je helium inademt, wordt je stem kortdurend hoger. Vanwege dit grappige effect is helium inademen populair op feestjes.


De risico’s van helium inademen

Helium inademen is echter niet zonder risico’s. Helium verdringt zuurstof. Door het zuurstoftekort word je duizelig en kun je flauwvallen. Sommige mensen krijgen last van hoofdpijn of misselijkheid. In ernstige gevallen kan het zuurstofgebrek leiden tot blijvende hersenschade, ademstilstand en overlijden. Wanneer je helium direct uit een fles of tank inademt, kun je last krijgen van bevriezingsverschijnselen aan je mond en luchtwegen.


Heliumverslaving

De meeste mensen die helium gebruiken, doen dat maar een enkele keer. Toch zijn er ook mensen die het duizelige gevoel zo prettig vinden dat ze helium blijven gebruiken. Op deze manier kan een verslaving ontstaan. Hoeveel mensen er verslaafd zijn aan helium is niet precies bekend. Door het toenemende gebruik van helium vermoedt men dat dit aantal de laatste jaren toeneemt.


Hoe kan Trubendorffer jou helpen?

Ben je verslaafd geraakt aan helium inademen? Neem dan contact op met Trubendorffer. Onze werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijk programma waarmee we al veel mensen van hun verslaving hebben helpen herstellen terwijl ze thuis blijven wonen. Tijdens een eerste gesprek kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Neem vandaag nog contact met ons op via telefoonnummer 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8