Detox richtlijn

Thuis of een afkickkliniek

Besluiten dat je wilt afkicken is de eerste stap naar een leven dat niet meer beheerst wordt door je verslaving. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose helpt je daarbij. Wij bieden een ambulant behandelprogramma, dat je volgt terwijl je thuis woont. Volgens de landelijke detox richtlijn is dat even effectief als een opname in een verslavingskliniek. Wil je toch liever onder medische begeleiding afkicken? Dan verwijzen we je naar een goede afkickkliniek die werkt met een persoonlijk detox protocol.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Detox richtlijn

Afkicken van verslavende middelen is niet makkelijk. Nadat je hulp hebt gezocht om te stoppen begin je met een detox. Daarbij wordt je lichaam vrij van het verslavende middel. Na de detox volgt de psychologische behandeling om van je verslaving af te komen en te voorkomen dat je opnieuw gaat gebruiken. Deze stappen staan beschreven in de Nederlandse detox richtlijn.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Waar kun je het beste afkicken?

Van sommige verslavingen, zoals roken, kun je prima thuis afkicken. Is het middel erg verslavend, of veroorzaakt het veel ontwenningsverschijnselen, dan kun je kiezen voor opname in een afkickkliniek voor een detox. Daarbij stop je onder medische begeleiding. De psychologische behandeling kun je daarna thuis volgen, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Ambulante verslavingszorg bij Trubendorffer

Het behandelprogramma van Trubendorffer bestaat uit een persoonlijk detox protocol gevolgd door abstinentie (geheelonthouding), cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Hiermee zijn duizenden mensen met hun verslaving gestopt. Je volgt onze behandeling terwijl je thuis woont. Zo bouw je een verslavingsvrij leven op met een laag risico op een terugval.


Trubendorffer helpt bij verslaving

Volgens de landelijke detox richtlijn is het belangrijk dat je verslavingszorg krijgt die bij jou past. Daarom helpen de deskundige professionals van Trubendorffer je kiezen voor een persoonlijke behandeling thuis, in een kliniek, of een combinatie van beide. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800 999 9998 of via de chat op onze website.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.